Eesti uudised

Loomeinimesed eesotsas Tanel Padariga nõuavad riigilt kohtu kaudu 38 miljonit (210)

LISA KOMMENTAAR

oo28. september 2018, 07:56
Miks on nõue nii väike.? Kus olid nad siisni? Neid on ahistatud. Ahistamisajad.
Kahjuks see lauljate, muusikute, laulutegijate armee ei teagi, et olen kodus kõik need aastad salaja kõiki nende laule laulnud iga päev. ja ei kavatsegi seda kohtus tunnistada ja maksma hakata.
Nalja nabani.27. september 2018, 20:26
No ,teate,mina olen juba vanaema staatuses ja ma tõesti neid leelotusi ja kaagutusi ei taha siis ka kuulata,kui peale makstaks. Laulul peaks olema sõnad,viis ja lauljal hääl,aga praegu pole enamasti üht , teist ega kolmandat.Igaüks vorbib oma laulud ise,on endaarvates luuuuletaja, helilooja ja laulja. Mõni harv karv,mis vähegi laulu nime välja kannab.
maali27. september 2018, 16:06
mõni laulab 50a ühte sama laulu
hah27. september 2018, 11:39
aga kes määrab, kas ma olen muusik või mitte? Salvestan ise oma jorina, müün külalaadal maha ja kui naabrimees kopeerib, tahan riigilt raha? Või olen ma valesti aru saanud? Tundub siis, et peab tagasi minema atesteerimise juurde ????
Heh27. september 2018, 19:10
Pead olema mõne allmainitud ühingu liige :) Ja juba googeldades eesti autorite ühingu liikmeid, siis nimekiri on päris muljetavaldav :)
ja üldse27. september 2018, 09:38
võiks hageda kõiki teisi loomeinimesi siin maa peal kahh, et näe, tema teost nauditakse sel ajal, kui võiks mu teos mängida.
kessu27. september 2018, 08:18
Varem oli Eestis nii, et KUNST KUULUS RAHVALE ka laulukunst ja mitte raha eest.
Kusti27. september 2018, 08:02
Nu gamoon, kui nii vaene minu kõrtsi ööbikuks, laulge minul Padari lauludest küll nagu õhk.
Tiit27. september 2018, 06:12
Millal moosekandid riigile maksud ära maksavad? On ju avalik saladus, et moosekandid saavad esinemistasu peamiselt ümbrikutes.
Juku26. september 2018, 21:47
Maksuamet peaks eeskõnelejad letti võtma. Tarvitseb uurida nende esinemistasusid ja kui palju ise väidavad aastas vabu päevi olevat. Kontrollida kas aruandlus näitab vastavaid laekumisi või aruandluses ainult mingi osa tegelikust tööst. Olen tellinud ise kah juubeliks muusikuid ja ei usu mitte, et nendelt tuludelt maksu makstakse. Mis õigus sellisel juhul midagi NÕUDA????
26. september 2018, 20:44
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
mõtlik26. september 2018, 21:00
selles just asja iva ongi, et Eestis! Tööd tehes oskab igamees siin selle 500 euri kätte saada, aga katsu sa tavaklemm ilma tööd tegemata kümneid tonnasid tasku pista (?)
lendavkits26. september 2018, 23:00
Tee tööd ja ära laula...
Väärt töö eest ka väärt tasu26. september 2018, 19:39
Kui iga asja pealt tasu hakatakse võtma, siis peaks küll väga uhked kriteeriumid looma, kes on üldse muusik ja mis on muusika ning laskma tõsiselt asjast huvitatutel korralikult end koolitada (kui just pole ilmselge, et tegemist on lihtsalt andeka inimesega) ning igasugust loomevabadust üldse mitte eetrisse laskmaga. Aga siis ilmselt jõuame ringiga tagasi tsensuuri. Selle kaitseks võib öelda, et oli ka mida kuulata: Tõnis Mägi, Jaak Joala, Ivo Linna, Ruja, Insb, Rock Hotel, Apelsin, Anne Veski, Marju Länik jt. Neid teavad isegi praegused mudilased.
arvamus26. september 2018, 18:49
Millegipärast on Eestis nii, et need kes laulda oskavad ja kellele Jumal hääle andnud laulda ei taha (Joala) ja need kellel lauljaomadused puuduvad kipuvad esinema.
põnev värk26. september 2018, 18:14
Ega nüüd midagi muud, kui teha rahvaalgatus ja nõuda teatud loomeinimeste muusika sundkuulamise eest taluvustasu. Muusikud peavad looma süsteemi, kus kuulaja saab anda hinnangu, kas ta on mingi loo kuulamise eest nõus maksma, või mitte.
Pole veel kuulnud, et muusikainstrumentide tootjalt pärast mikrofoni müüki veel mingit tasu saavad.
Hr Padar võiks oma CD muusikat müüa kuskil tänavanurgal euro tükk ja küll ta siis need miljonid kokku ajab- praegu soovib ta, et iga eesti elanik teeks sundostu, saades vastu teadmise, et T. Padar on loomeinimene ja " keegi? " salvestab massiliselt tema muusikat- no ega ikka ei salvesta küll!
kodanik26. september 2018, 16:32
Sm Padar,kui ma paska/praaki toodan,siis mulle selle eest ei maksta.MAKSAB KVALITEET!
poleks uskunudki, et loomeinimesed nii mõistlikud jälle on26. september 2018, 16:16
kas ta ei nüua selle eest money, kui käisid kõige paremat ja truumat eestlast ülistamas ja kõõrutamas ?
AGa on olemas Autorite Ühing, on olemas Foniogrammi´de Tootjate ühing , on olemas...…. ja need kraabivad
Kraabivad nn.esitajate nimel ja ainult omale ?
Põnev.
Huvitav26. september 2018, 15:59
Selle järgi võiks iga mehe vägistamises süüdi mõista - "vahend" selleks on olemas!
Pahur26. september 2018, 15:41
Hea võimalus teenimiseks kui ansamblit pole. Aga eks tõestagu, et olen salvestuseadmeid ; cd, dvd, mälukaart, mälupulk . kõvaketas kasutanud tema muusika salvestamiseks. Muidu nõuan kõige eest võetud raha koos protsentidega tagasi.
Leida26. september 2018, 15:37
Vabandan. Eelkõige tuleb ju nõue arstide enda arvelt, mis teeb arstid eriti mittearusaamtuseks. Kes maksab maksu maksab Teile maksu, ehk ise te nõuate ise-endalt raha - saan aru et olete ZEN, aga tehke midagi sellist, mis teid maailma viib, kus on summad pisukesed suuremad, ja teile ei oleva piinata väikest Eesti riiki ja tema elanikke. Sest praegu karisate Te kõiki Eesti elanikke, k.a vastsündinuid. MIKS NEMAD VEEL SÜÜDI ON; KUI NAD EI OLE TEIE loomehingisust tunnetada. Nende arvelt ju makstakse makse ja kui ei suudeta, siis hakkavad nad ise maksma... ÄRGAKE üles. Kas Teie, kes teavad kuidas majandus töötab, kas Te ei suuda ometi olla täisksvanud, aga olla lapsed ja nõuda teistelt lastelt TASU. Mis Teil seal liivakastis puudu jääb.
Matemaatikast ei saa aru26. september 2018, 15:30
''Euroopa liidu liikmesriikide keskmine kogutud isiklikuks tarbeks kopeerimise hüvitis oli 2015. aastal 1,42 EUR inimese kohta ...'' Kui nüüd võtta EV elanike arvuks 1,319 miljonit ja et hüvitist sooviti tagantjärele 4 aasta eest, siis EU keskmise tasemena oleks võlg ca 7,5 miljonit EUR 38 asemel, seega kuuekordne ülenõue. Kas see tuleneks loodetavatest kosmilistest intressidest ? Ka võrdlusena mainitud Soome, kes maksab aastas 11 miljonit EUR oma rahvaarvu juures - nõudega tahetakse ju ca 4 korda põhjanaabritest rohkem! Ju siis on meie artistide tuntus Euroopa tasandil ka neli korda suurem !
mitte ainult Euroopas, tervel planeedil ikka26. september 2018, 16:19
ega eesti artist ole ihne ega ahne , ta na eestlaslik ja õige.
26. september 2018, 14:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
26. september 2018, 15:03
Kõige parem muusika on ... vaikus.
Küll on mõnus kui kõrvad saavad sellest kriiskamisest ja kiunumisest puhata, mida meil muusikaks nimetatakse. Kuula parem mere kohinat ja tuule mühinat. Või äkki peaks need mõnede arvates samuti maksutama?
Muidugi loomeinimestele võiks samuti igaks juhuks mingid maksud peale panna, sest palju deklareeritakse ausalt makse?
nii on, et sealsamas nn läänes26. september 2018, 15:19
jäävad muusikud, näitlejad, sportlased pidevalt vahele maksudest kõrvale hiilimisega.Mõned kohe on niisugused, et teiste kohustusi näevad, endi omi mitte.
Ei saa aru:26. september 2018, 14:41
Kui palju neid tahtjaid siis ikka on - paluks nimeliselt!
*
"Perioodil 2014-2017 tekkinud kahju hüvitamise taotluse esitasid oma liikmete eest valitsusele ning seejärel kohtusse üheksa kahju saanud loomeinimesi ühendavat organisatsiooni: Eesti autorite ühing, Eesti näitlejate liit, Eesti lavastajate liit, Eesti lavastuskunstnike liit, Eesti interpreetide liit, Eesti heliloojate liit, Eesti esitajate liit, Eesti fonogrammitootjate ühing ja Eesti audiovisuaalautorite liit. "
Kas lauljate ja näitlejate hulka kuuluvad akadeemiliselt haritud või ka süldipeo esnejad ja
mõnes üksikus seriaalis esinenud?
-
Las raadiojaamad siis maksavad!26. september 2018, 14:34
Mind Padar küll kuulama ei pane.
Kes teda kuulata soovivad, ostku seda CD-delt, netis jm.
Kontserid on ju ka teenimisvõimalus.
Varsti tahavad disainerid ja igasugused isehakanud kunstnikud ka tasu, et sa kusagile sisse astud, kus nende "looming" on?
Täitsa mania grandiosa on Padaril.
Pange "roheline pluss", kes teda kuulata soovib!
mõtlesin26. september 2018, 14:33
et tal mõistust rohkem? Aga oskas ennast täis teha ja vastikuks.
Toivo26. september 2018, 14:32
Kes viisi peab, aga lauluhäält ei ole,ongi artist või ?
Eesti esitajate liidu juhatuse liige Tanel Padar!26. september 2018, 14:27
Mina isiklikult sind ei fännä, ei kuula ka raadiot. Ühtki sinu salvestist pole vajalikuks pidanud osta.
Isegi ei viitsi meediast sinu kohta neid naistevahetuslugusid lugeda :-)
*
Mida see RIIK (see oleme meie) sulle korvama peab?
Urmas26. september 2018, 19:16
Nõue on selline, et artistid nõuavad saamata jäänud tulu ju kaasaegsete salvestusseadmete müügist laekumata maksust! Nad ei taha maksu raadios mängitud lugude kuulamise eest. USB mälupulkade ja mälukaartide müügist on muusikutele maksud maksmata. Kaasaegne salvestusseade on USB mälupulk, väline kõvaketas, arvuti kõvaketas, mälukaardid, nutitelefonid jms... Nende müügist on muusikutele autoritasu maksmata, sest teoreetiliselt saab ostja salvestada nendele andmekandjatele ju muusikat, mille eest ei ole eraisikust salvestaja autoritasu maksnud ja kuna oma tarbeks on lubatud salvestada, siis peab autoritele saamatajäänud kahju hüvitama riik! Maksumaksjad solidaarselt, tühised 38. miljonit. Autoritel on ju tulu saamata! Igaüks võib ju kopeerida näiteks Padari plaati ka USB mälupulgale, mitte CD plaadile. Aga USB pulga müügi hinnale ei rakendata autoritasu! Ja sellega saavad muusikud kahju! Mobiiltelefoniga kuulatakse samuti tänapäeval palju muusikat, aga autoritasu mobiiliga kuulajad ei maksa!
no26. september 2018, 20:22
aga kopeerida vöib ainult muusikat, mida oled seaduslikult ostnud. Ja selle pealt maks makstud. Kui paljud kopeerivad selle seaduslikult ostetud muusika kuhugi mujale endale, 2:e koopiana? Ja 38 miljoni ulatuses 4 aasta eest pole nad kindlasti kahju saanud... :P :P
A.L.26. september 2018, 14:19
Sellisele superstaaride masstootmisele ei saa isegi ameerika vastu.Millegipärast pole neil enamusel mingitki kuulsust.Nüüd ronitakse juba telerisse kah oma lollustega.Kes on joodik,kes narkar,kes muidu pätt,või kes teenib alasti piltidega.Ka Anne Veski on nii madalale langenud,et teeb REN-TVs ja sedagi teksti maha lugedes.KPLL ME OLEME KUULSAD.
Urrr26. september 2018, 14:03
telefonides on sees 16/32/64/128/256GB andmemahuga salvestusmeedia. Selle hind on ikka väga väike % seadme hinnast. Seda 8% maksu aga küsivad kogu seadme hinnast. Nagu saaks aku või ekraaniga muusikat salvestada?
Mõistmatu26. september 2018, 16:20
Pole mitte kunagi telefonimuusikat tarbinud ega ka ei kavatse seda teha aga miks ma peaksin Padarile maksma, aru ma ei mõista!? Sama lugu mälupulgaga. Ma ei kuula ju mälupulgalt muusikat ega ka ei salvesta sinna. Mille eest maks?
26. september 2018, 13:58
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Tõeleid26. september 2018, 14:20
aga mis sa ootad. Esita valitsusele taotlus. Raha täna on ja kui vala trükitakse Brüsselis piisav kogus juurde.
hm 26. september 2018, 13:56
see tuleb kuskil 4800 eurot 1 inimese kohta, kui lihtsalt ära jaga ja teeb aastas 1000 eurot - ei ole teab mis summa, millega rikkaks kätte minna.
tootvale tööle võib igaüks minna - aga Tanel Padari sarnaseks lauljaks mitte. eurovisoon jookseks laiali, kui siinsed kommentaatorid lavale lastaks.
to hm26. september 2018, 14:02
ta teenibki leiba oma tööga, miks ma pean kogu aeg mõtlema eurovisioonile??
Tõeleid26. september 2018, 14:22
Kui nii kange mees on , siis mis ta maksumaksjalt kerjab. Laulgugi ennast ise rikkaks !
Eino Taruk26. september 2018, 13:55
Miks ma peaksin maksma? Midagi kuulatavat ju pole. Seda esiteks. Teiseks võiksite siis loobuda vahendajatest-puukidest, tänapäeval internet võimaldab loomingu vahetut müümist.
Nove26. september 2018, 13:50
Meil polegi lauljad, koolitatud kellel oleks ka korralik hääl. Miks arvatakse et kes oskab mikrofoni käes hoida ja ulub ongi laulja. Soomlastel pole küll Eurovisioonil vedanud, aga see eest on seal iga teine inimene laulja. Teeb suu lahti ja kuku pikali, pisarad tulevad silma ja külmavärinad peale, sest nii ilus on. Eestis käivad kõik ühe koolataja juurest läbi ja ongi laulja, tule taevas appi. Häält peab ka ikka olema, karjuda läbi mikrofoni oskab igaüks.
dsa26. september 2018, 13:48
Huvitav miks muusik on kuidagi eelistatumas seisus, et peab iga kord tasustatud saama kui tema lugu mängitakse? Miks ei võiks selliselt raha küsida näiteks santehnik, kui keegi tema paigaldatud kraanikaussi või wc potti kasutab? Samamoodi võiks küsida ka raha ju rehvifirmad, iga kord kui autoga sõita tahad, maksad rehvikasutamise tasu? Miks teiste valdkondade esindajad võivad ainult ühe korra oma toote ja teenuse eest küsida aga muusikud iga kord kui nende toodet kasutatakse?
teet26. september 2018, 13:46
kommeteerijatel lähevad silmad põlema vaid rahanumbrit nähes ja kohe mitte keegi ei ole ühtegi eesti artisti kuulnud. Lugesite ikka teksti korralikult läbi - milles asi on? Probleemi ei oleks kui valitsus oleks kõik asjad õigel ajal ja korralikult ära teinud.
Õigel ajal?26. september 2018, 14:44
Mis nad siis ise ÕIGEL AJAL välja ei tulnud oma nõudmistega ja nüüd tagant järele midagi nõuavad:
"Perioodil 2014-2017 tekkinud kahju hüvitamise taotluse esitasid oma liikmete eest valitsusele ning seejärel kohtusse üheksa kahju saanud loomeinimesi ühendavat organisatsiooni: Eesti autorite ühing, Eesti näitlejate liit, Eesti lavastajate liit, Eesti lavastuskunstnike liit, Eesti interpreetide liit, Eesti heliloojate liit, Eesti esitajate liit, Eesti fonogrammitootjate ühing ja Eesti audiovisuaalautorite liit. "
*
*
olgu26. september 2018, 13:39
loomeinimesed saavad 38 miljonit. Kuidas ja kes seda raha jagama hakkab? Milliseid andmeid arvestades on küsitav summa leitud? Ise pole aastaid ühtki eesti artisti kuulanud väga pikka aega. Viimane ilmselt oli Curly Strings "saada pruuniks 2. juuniks", siis kui see levisse tuli. Youtubeśt olen küll vaadanud Avandit ja Seppa ja nende mõningaid sketše, aga ka mitte kõiki. "Malevat" olen vaadanud.
Ja kujuta nüüd olukorda, et korjataksegi kokku mingi raha, aga riigikogu otsustab, et seda on hoopis muuks otstarbeks vaja. Kas sa arvad, et see raha antakse loomeinimestele? Uuri järgi, kui palju on kütuseaktsiisist reaalselt laekunud ja kulutatud raha teede korrashoiuks. Selleks mu teada see raha oli algselt mõeldud.
andke valgust26. september 2018, 13:34
Keegi võiks rääkida ,kui palju tegelikult staarid tasu saavad.Mõni ei astu alla 300.- üldse kodu uksest välja.Era pidudel saavad tavalise töö inimese kuu palga.Staaride siht grupid on kõik põlvkonnad,et endast sõltuma panna.Kui riik annaks neile maksumaksja raha oleks see töörahva taskust õhu eest tasumine,see pole õige.
Miljonid mustalt26. september 2018, 13:20
ja nüüd veel rahva taskust lisaks? Mis vinguvad, mingu päris tööle ja teenigu ausalt, milles küsimus?
Vanaema maalt26. september 2018, 13:26
Ühe õhtuga miljonäride pulmas 5000 puhtalt kätte ja siis rääkida seadusest? Oi häbematust, mis noorusel enam elada ka ei lase?
Mees rohelise Moskvitsiga26. september 2018, 13:14
Ja sõidab ka see maks Lätti.
Alko 1000-de kõrvale kerkib "Andmekandja1000"
Eino Taruk26. september 2018, 13:57
Tänapäeval liigitub iga multimeediaseade andmekandjaks. See siis, et kõik nutifonid jmt. mläheb maksu alla.
Misasja? teemegi sotid sirgeks26. september 2018, 13:09
Endal maksud makstud? Palju Rõivase pulmas teenis ja palju riigile maksis? Mehe vara võiks üle kaeda, kui seda neto näiteks 1 milj eest, siis peaks 300-400 tuhat eurot ka riigimaksu olema makstud.
26. september 2018, 12:55
Niimoodi võiks kõikidele ostetavatele autodele kah igaks juhuks panna peale liiklustrahvid? Nagunii ületatakse kiirust ja ei jääda vahele. Need loomeinimeste nõuded tunduvad jaburad. Kuidas saab olematu teenuse eest mingit raha nõuda? Olgu õnnelikud, kui keegi viitsib nende muusikat kuulata ja kontserditele tulla.
26. september 2018, 12:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
26. september 2018, 13:01
Andres Toom 3 tundi tagasi
Mitte loomeinimesed vaid paras parasiitide punt. Näide sellest, et seda jama on saanud liiga palju. Seda "ninnunännutajate" toetamist tuleks oluliselt vähendada! Iga suvaline tola (purkisi...ja) peab ennast kunstnikuks!
Kes tahab raha teenida, teenigu , aga mina ei kavatse küll hakata saalide ja teatrite elu olu kinni maksma kui ma seal ei käi.
taat26. september 2018, 13:06
oksele ajab see eesti muusika,yks soigumine ainult
jupats26. september 2018, 17:40
Minu arust peaks padar ja ka see raadiojaam, kes padari jama esitab mulle kahjutasu maksma,kuna olen sunnitud kiirelt raadiojaama vahetama. Autos võib see mulle tuua trahvi kui otsin uut kanalit.
Taga targemaks26. september 2018, 12:38
Igaüks vaid nõuab, riik st. rahvas maksku? Kõik see kisub juba inetuks komöödiaks. Nii mõneski asjas on hea viidata euroopa direktiividele, kui nii, siis palun väga. Üks ja oluline viide on sotsiaalharta, mis peab igale kodanikule tagatud olema, kas meil on? Panna selle kõrvale musta raha teeninud artistid, kes sõidavad ringi limusiinides ja ehitavad villasid, on ikka häbiväärne nõue küll. Samas paljud lapsed maaperedes, kus tööd pole ja puuetega inimesed näevad näguripäevi, et hinges püsida. Riigil on ka võimalus kontrollida, palju loomeinimesed makse on maksud oma kontsertide ja esinemiste pealt, et midagi nõudma hakata.
Sülditümakas ruulib26. september 2018, 12:35
Erinevalt klassikalise ning jazzmuusika autoritest ja interpreetidest ei kvalifitseeru süldimeistrid loomeinimesteks mitte mingil moel. Oma tasu saavad nad eranditult suls makse maksmata.
Urmas Tuttav26. september 2018, 12:30
Ma ei saa aru. Raske uskuda, et minister ise oma moodsast nutifonist musa ei kuula. Makse ära see võlg. Loomeinimesed ja Tanel Padar väärivad seda!
Mihkel Meeveski26. september 2018, 12:28
Kui teiste riikide loomeinimesed saavad seda tasu ja ainult Eesti loomeinimesed ei saa, siis on see ikka räige ebaõiglus küll. Mõtle, kui oleks nii, et igal pool mujal saadakse palka, aga meil mitte. Käid ja möllad tasuta, sest raha jääb kuskile raamatupidaja juurde kinni, sest ta ei viitsi pabereid täita. Näotu lugu, loodan, et saab ikka lõpuks õiglus võidule.
12:28/ Kas nüüd on siis26. september 2018, 13:34
..artistid kõik vaese rahva ülalpidamisel juba? Elan ühe lossi pargi servas, kus pulmad ja pidustused iga nädalavahetuse pärisosa ja kus nn. vaesed artistid tuhandeid õhtuga tasku pistavad, on kummaline kuulda kohtuga ähvardamist küll. Ah, et kui kirikud saavad, peavad kõrtsilaulikud ka saama?
26. september 2018, 13:42
mei teevad kõik tööd tasuta. keegi ei saa muu euroopa palka ega toetusi.
Taat26. september 2018, 12:23
Lihtsalt ei ole,mida salvestada! Karjumine ja kriiskamine ei ole laulmine!
Helen26. september 2018, 12:14
Huvitav, et alles nüüd aru saadi, et selline seadus veel muutmata on?
Ja miks arvatakse, et inimesed muusikat salvestavad? Praegu saab PlayStore'ist alla laadida Spotify ja väikese kuutasu eest kuula mussi palju tahad. Kogu maailma artistid on sul nupuvajutuse kaugusel.
"Loomeinimesed" mingu Spotify käest raha küsima, et rikuvad neil plaadimüügi ära.
Ja kuidas üldse saab olematu asja eest "autoritasu" küsida? Kui inimesed ei salvesta muusikat, mille eest siis raha nõutakse?!
oh ja26. september 2018, 11:51
neid igat sorti nõndanimetatud loomeinimesi on tekkinud liiga palju ning osa nende loomingust näib samuti olema konkurentsivõimetu ja sisuliselt mitte kellelegi vajalik seega ei peaks riik neile midagi maksma. Viletsal loometurul konkurentsivõimetul loomingul ongi aeg turult kaduda koos selle tootjatega
26. september 2018, 12:03
K2 Reporteris olid katsed, kus inimestele lasti mingit lugu ja paluti öelda, kes laulab. Mis te arvate, kas neid lauljaid-lugusid tuntakse ära? Muidugi mitte.
Meil on neidTaneleid, Birgiteid, Otte,Gettereid liiga palju tulnud ja neile kõigile ei leidu fänne, kes nende toodangut ostaks/tarbiks. Eks siis nähaksegi, et kusagil ton vaja hakata raha pumpama.
raudpolt26. september 2018, 11:47
Ma ei ole varas ja ei taha, et mind selleks peetaks. Maksma peab ikka reaalse kauba või teenuse eest mitte võimaluse eest. Kui ma ostan mälupulga, SD-kaardi, telefoni või muu failide salvestamist võimaldava vahendi, ei tee ma seda Tanel Padari laulude salvestamiseks.
SELMA ÕIGLUS26. september 2018, 11:47
Tanel Padar on julge mees, võtab sõna 8320 inimese eest! Jääme ootama järgmist plaati ja soovime edu.
tuleteava26. september 2018, 11:44
Kas ÕHTULEHT on ka LOOME26. september 2018, 11:35
Et ta osa komme ,milles pole ei roppusi ega riigivastast, lihtsalt kustutab?
ükskõikne26. september 2018, 11:27
Taneli noorena oli veidi lauluhäält, aga nüüd on ta hääl nii pees, et ainult mingi kraaksumine tuleb sealt . Tean ainult seda Eurovisiooni lugu ja ta lõputuid naistevahetusi.
26. september 2018, 12:05
Staar-hääleseadja Maiken keerab neil kõigil ju hääled tuksi. Kraaksuvad kõik ühtemoodi.
õhu müümine26. september 2018, 11:22
Meelelahutus on väga alla käinud õhu müümine.Seda tõestab ka Eurovisioon ,kus pole mingit laulu võistlust,kui kuulata kõlbab ainult 3 esitust.Rahva ees röökimine ja paljaste kintsude abil kiitust anudes on kuulsuse kerjamine.Kõik kontserdid on välja müüdud kilekottidega tassitakse raha omale aga ikka vähe.Häid lauljaid näputäis,keda tasub kuulata.Erilist rõhku tuleb panna laulja taustale.
kallid loomeinimesed26. september 2018, 11:17
loote ju vaid loba,millega mürgitate noorte meeled See teie LOOME on juvaid puhas MÜRA, sest muud te ei suuda Kuulake,mida ANDREA Boccelli muusikast arvab ja mika tema ei LOO, vaid laulab Saama ilma teie loometa elada küll,aga vaat ilma PÕLLUMEHE kasvatatud teradeta ei saa ja ärge siin nõudke midagi niivaeselrt riigilt, mjinge rikkasse Ameerikasse. kisage sea ja NÕUDLE
Kati26. september 2018, 11:29
Mulle tundub, et loomeinimeste tähendusest on natukene kitsas arusaam. Ka Andrea Bocelli on see, keda andmekandjate maksustamine mõjutab.
26. september 2018, 14:27
mida see Bocelli siia puutub?!
Küll on neil autoritel kena teenistus leiutatud - leitakse kuulajaskond ja hakatakse neid siis lüpsma. Iga esituse eest tiksub raha muudkui arvele juurde!
Äkki peaks teiste elualade tegijad samuti oma töö kuidagi autoriseerima? Näiteks arhitekt projekteerib maja ja kui keegi maja pildistab, siis maksu tarbimise eest autoritasu arhitektile, kes maja projekti tegi, ja ehitajale, kes maja ehitas.
Õnneks pole Padarit kunagi fännanud ja kui ta kusagil eetris peaks olema, siis vahetan kanalit! Mine tea, äkki peab tema vaatamise eest kah varsti maksma? Jäkk.
Põdur loomevõime26. september 2018, 11:17
Kuna pole juba aastakümneid suutnud müüvat popkonservi valmis käkerdada, üritab vana rasva pealt ratsa rikkaks saada.
eestlane26. september 2018, 11:31
Küsimus puudutab tuhandeid eri artiste, popist klassikaline. Miks me Padarit mustame?
vana vokk26. september 2018, 11:53
ta saab ju oma esinemiste eest palka nigu
pensionär26. september 2018, 11:14
Kas me elame ikka veel nõuka ajal, kus midagi ei olnud saada ja nii tuli raadiost või telekast muusikat lindistada? Kes see enam midagi kusagile lindistab ja kehva kvaliteeti tarbib?
Spotify kuutasuga on sul muusika alati olemas. Kogu muusikamaailm on sulle avatud, nii et isegi kõige parema tahtmise juures ei jõua kõiki artiste läbi kuulata-uurida. Miks keegi tahab kuulata kehva kvaliteediga lindistatud muusikat??
Ja miks keegi peaks üldse Padarit, Leplandi, Birgitit, Inest, jne spetsiaalselt kusagilt lindistama?
Tehke kontserdid (piletid pole teps mitte odavad!), saate seal oma nänni müüa ja piletitulu tuleb. Samuti saab raadios-teles esitatud lugude eest raha. Ikka veel vähe? Mõni koht veel tätoveerimata? Mõni kallis asi veel ostmata?
Ja kust selline summa üldse on võetud? EI usu, et Eesti muusikat nii palju tarbitakse!
eestlane26. september 2018, 11:14
See et riigil raha ei ole on jama jutt.Seda loobitakse siia ja siina.President saab korraks maha istuda,juba kuuled et Usas,jne.Samuti riigikogulased ja ministrid,mis neist sõitudest kasu on,sellest pole sõnagi kirjutatud.Endisele "JÄNESELE" 21 000tuhhi lahkumishüvitist,mille eest????Omale tehtud
tehtud seadused,miks siis ei või teised raha nõuda.
Kuulge topskid26. september 2018, 11:14
kes te räägite, et muusikud peaksid ka palka saama. Loogiline ju, et peavad ja saavadki. Küsimus ei ole ju selles. Küsimus on selles, kas iga salvestussvõimelise seadme pealt peab autoritasu maksma. Ehk tõmbaks oma pea peest välja ka korra ja mõtleks natuke.
Tiina 26. september 2018, 11:49
Kui mul on salvestusseade, aga ma olen India muusika fänn ja salvestan ainult seda, kuhu siis autoritasu saata? Või makstakse siis hoopis mulle, et ma Eesti muusikat ei kuula?
26. september 2018, 12:09
Kuule, enamikele on mälupulk tööfailide või kooliasjade jaoks kasutusel.
Miks ma peaksin mingitele "loomeinimestele" saamata jäänud teenuse eest mingit autoritasu maksma??
Kes see enam lindistab kahtlase kvaliteediga muusikat, kui on olemas Spotify, mida väikese kuutasu eest saad tarbida ja kus kogu maailma muusika on sulle valla! Sorry, aga ei taha seda Padari kisa ega Inese inisemist isegi tasuta kuulata!
26. september 2018, 11:11
kui Tanel peale maksaks siis võiks ta muusikat kuulata.
Väga tore 26. september 2018, 11:09
Suuremad mehed on kindlasti oma käed juba puhtaks pesnud ja kui keegi ütleb, et tema võtab poliitilise vastutuse ja kõik ja nii see asi jääb... Mis asi siis see poliitiline vastutus on ?
Kaspar Pall26. september 2018, 11:07
Tanel saab praegu ilma-asjata peksa. See, mille riik on aastaid tegemata jätnud - masendav. Tanel ei saa riigi tegemata jätmise eest vastutav või süüdi olla. Tanel on mees meie keskelt - usun Tanel Padarit.
126. september 2018, 11:06
Mina tahaksin küll, et oma tehtud töö eest ka palka saaksin. Muusikat meeldib meile kõigile kuulata, aga mingil põhjusel me muusikutele selle eest palka maksta ei taha. Veider suhtumine. :)
Müts maha ja jõudu, et oma õiguste eest seistakse ja seadusemuudatust püütakse läbi viia.
Aadu26. september 2018, 11:06
Miljardite liikumistel pigistame silmad kinni, sest see on hoomamatu. Miljonite, sadade ja tuhandete puhul suudame sõna rohkem sekka öelda. Üldjuhul loomeinimesed tunnevad loomingust rohkem mõnu kui rahast. On ka erandeid.
26. september 2018, 11:04
ma ei saa aru kes Taneli lugusi tahaks kuulata, ehtne jurade jura.
Juula Juurakust26. september 2018, 11:02
Nii et ma ei või siis osta isegi fotoaparaati või telefoni, millel ka videosalvestusefunktsioon, et võtta pilti või teha videot oma lähedastest, ilma et peaksin peale maksma nendele, kes oma keskpärase tasemega pole ihaldatud tasu teeninud? tegelikult riik, see tähendab meie kõik, kes makse maksavad (ka käibe- ja muid makse), kulutab nendele suuri summasid igasugu stipendiumide ja toetustena. Oleks siis õiglane kui hakkaksime ka meie neile kulutatud summasid tagasi nõudma.
See on sama kui ostan endale mugava tugitooli (selle ju ka väljamõelnud kunstikoolis õppinud disainer ja valmistanud oskustöölised ja mult nõutakse hinnale lisaks oletuse eest, et sellel võivad istuda ka teadmata kogus neid, kes seda e ostnud, või, jumal hoidku, annetan selle vanadekodule ja seal võib olla kasutajaid sadu.
Tänapäeval on kultuur ju ka samasugune, kohati isegi kahtlase kvaliteediga, masstoodang nagu mööbel jm kasutatavad asjad ja keegi ei küsi lisaks müügihinnale iga kasutaja eest autoritasu, mille peavad kinni maksma ka need, kes pole isegi kuulnud nendest midagi. Kui leiate, et oma masstoodangu üllitistega teenite vähe, viis võiksite oma toodangu kvaliteeti tõsta, aga mitte riigi kaudu kõiki inimesi lüpsta.
Kunst ja kultuur pidi olema rahvale ja selle eest maksab rahvas nii oma maksudega kui ka vahetult.
Et kui mina näiteks maalin oma majale pildi (liigitatagu teda kunstiteosena või kitšina), on mul õigus nõuda kõigilt, kes sealt mööda käivad või sõidavad, vaatamise või pildistamise eest tasu? Iseasi kui keegi tahab kasutada mu seinamaalingut ärilisel eesmärgil - vot siis peaksin küll mingi tasu saama, seda saavad praegu ju ka kõik need, kes riigilt, st. kõigilt maksumaksjatelt, isegi neilt, kel polegi salvestatavaid seadmeid, nõuavad.
!26. september 2018, 11:01
Kogu riigikogu võiks vallandada ilma tasudeta, neid pole päriselt ka vaja!
arvamus26. september 2018, 10:58
Pean ausalt tunnistama, pole 5 aasta jooksul ühtegi Eesti lugu salvestanud, kuna ühtegi normaalset lugu pole kuulda olnud.
arvamus26. september 2018, 12:03
Viimane enam- vähem lauluhäälega laulja oli meil Karl Madis.
Aga 26. september 2018, 10:57
Tuleks veel selliseid "kitsakohalisi" asjkesi esile tuua ja kohtutele tööd juurde anda... Kiidan asja - algatajaid. Huvitav kuhu siis see raha kadus ??? Kes vastutab ja saab reaalse karistuse ???
Ei seda saa sealt enam kätte!26. september 2018, 11:03
Rahad on kadunud välisärikate ja ajutiste investeerijate kätte! Kohalikele on jäänud tühjad pihud ja võlad.
hmm. arvutame natuke26. september 2018, 10:56
kui keskmine hüvitis oli 1.4 eur inimese kohta.. vöttes arvesse et eesti keskmine BNP ja/vöi sissetulek on alla EU keskmist... ütleme 1 eur inimese kohta = 1 miljon aastas. Seega peaks 4 aasta hüvitis olema 4m mitte 38 miljonit. Ja teiseks... kellele see hüvitis ja kuidas makstakse - enamus kopeeritud asju ei ole ehk eesti muusika. Ja kolmandaks - kui inimene ostab muusika, siis sealt juba läheb midagi autoritele - kui paljud kopeerivad enda muusika kuhugi back-up'i peale...? Hmm... seega natuke naljanumber see summa mida artiklis mainitud, eks ju?
No 26. september 2018, 10:53
Ülbe vend aga laulda ei oska, no ei oska ja häält ka ei ole. Meedia upitas üles, muidu oleks tühi koht.
Kaidi 26. september 2018, 10:49
Riik ei ole tõesti oma kohust täitnud. Kohtusse pole kindlasti kergelt mindud, vaid see on aastate pikkune ebaõnnestunud läbirääkimiste tulemus. Kohtu poole on pöördunud üheksa loomeinimesi ühendavat organisatsiooni, mispärast on Padari isiku ründamine täiesti arusaamatu ja küüniline. Kahju!
nõmmekas26. september 2018, 10:45
Mis ta tahab ka valitud saada? Elmarist sellest Tanel Padarist selline siiber, häält mehel ei ole jne.
Mis asja te üldse teda kuulate? Maailmas kordades paremaid lauljaid, harige ennast palun?
Ivo Linna võiks ka juba vait jääda. Kõik reklaamid teda täis.
Hoopis raadio kuulajad peavad hüvitist nõudma sest me ei taha enam neid kuulata.
mida26. september 2018, 10:41
nii kui näpud põhjas nii hakkavad nõudma ?? Ma kuulan küllrohkem väljamaa muusikat ,sest see meie nn superstaaride vingumine ja soigumine on ammu ära tüüdanud!
loomeinimesed...26. september 2018, 10:40
...vöiks tootvale tööle minna ja siis nõudma hakata.
ma loon26. september 2018, 11:05
ühe loo ja siis nõuan terve elu raha, kuna keegi võib ju minu lugu lindistada?
loomeinimene26. september 2018, 10:33
ja TÖÖ (traktoristid ja õiged põllumehed)inimeste viha...
kõik pole selleks sündinud ega tasu sellepärast kõiki ka siidikäppadeks pidada!
kui end tundideks stuudiosse suletakse või päevi vältavad õppepäevad,uskuge see pole mingi kohvi joomine,tasuta snäkid ja enese ekraanilt imetlemine.
mida te siis hiljem raadiost kuulate ja millele kaasa elate..
et see pole siis nagu millegi ´hüvanguks´meelelahutus pole TÖÖ??
ei taha rääkida küll hollywoodist,kus aidatakse kaasa globaalsematele probleemidele,mis võib olla peenras tuhnivas farmeril on suht ükskõik..
olen siiani lugu pidanud igast tööst ja inimesest,aga selline mühaklik ja enesekeskse suhtumise puhul on hea võib olla peeglisse vaadata?
kui oma traktorirattast kaugemale ei näe ja leiad et kloun tantsigu tasuta siis paned võib olla pigem tv,raadio üldse kinni??? kinno ka paluks üldse minna!
lõbustagu ja kerjaku?? oma arvamuse selle kohapealt võib teab kuhu pista..
sama lugu ka nagu selgeltnägijatega,mis siis kui inimene on sind aidanud ja sulle hea enesetunde toonud,aga et ta ka mingit TASU eeldab,milline jultumus!
porgandid,kartulid - tasuta ,liha piim siis võib olla samamoodi?!
nii ei saa ju jätkata,maha tehes ja ainult oma jonnakat töde tampides.
Ainult et jah,kus me asume - koht kus iga töstetud 5 euri eest on meedias selline suur number,maaelu on kokku jooksnud ja varsti tahetakse ka seenelisele taks peale panna,lastest ja peredest kohati võib olla üldse ei räägiks,ravifondid mis tegelikult teevad juba iseenesest ka riigitööd,on jultumust maksud peale panna??!!
esineme küll aga EL-I silmis hästi.
see küsimus tuleb ikka ringiga minu meelest teatud punkti tagasi,summa mida nõutakse,eriti eesti mõistes selgelt paksu verd tekitav aga kui õiglus siis ikka meie kõigi suhtes..!
m26. september 2018, 10:53
Loomeinimene, ära ärritu, vaheta eriala, et poleks vaja end tundideks stuudiosse sulgeda või päevi vältavatel õppepäevadel lesida.
loomeinimene26. september 2018, 11:03
lugupeetud m ,lesida void ise.
kogu lugupidamise juures pole kivide viskamine või teisi sellega pildumine ainus asi ilmas mida TÖÖKS nimetada.
loomeinimene26. september 2018, 11:00
võttepäevad mitte õppepäevad,kuigi eks ole ka neid.
nagu nii mõnegil TÖÖD tegeval inimesel.
lol
to loomeinimene26. september 2018, 14:15
võtnud on nad jah mõnuga.
ja mitte vähe. huvitav, viinatootjad võiks ka topelt küsida, algul ostad ja maksad, siis jood ja maksad, mõnuled täis peaga, jälle maksad.
mõelge veel õhumaks ka välja! hingan sisse- hingan välja, maksa! ok, hinge kinni pidamise eest ei pea maksma.
loomeinimene26. september 2018, 14:50
pole väitnudki et nõutud miljonid meie atmosfääris siis ärritavad pole.
mis harja kergelt punaseks ajas oli et suhtumine - loomine jms polegi töö?!
kes pole teinud või vaeva näinud,plärtsub ja targutab....pigem jäägu oma kingade juurde!
kui26. september 2018, 21:07
te loomeinimesed stuudios tööd teete, siis ju tekib ka mingi tulem. Kui seda tulemit müüa ei ole võimalik, siis ei ole ju tarbijad süüdi, vaid tootja, st tähendab loomeinimene, kes on tootnud produkti, mida osta ei taheta. Kas ei ole kummaline selle eest masse maksma panna? Kui te ise ei taha oma toodet levisse anda vabavarana, siis ärge andke. Küll raadiod muusikat leiavad. Olen ka üsna kindel, et kui mõni artist oma loo vabalevis keelustab, siis seda ka enam ei mängita.
26. september 2018, 10:32
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Hea plaan26. september 2018, 11:06
Oleks pension 1500+ nagu Skandinaavias või keskmine 3000 nagu presidentinna päritolumaal, miks mitte?
loomeinimene26. september 2018, 10:32
ja TÖÖ (traktoristid ja õiged põllumehed)inimeste viha...
kõik pole selleks sündinud ega tasu sellepärast kõiki ka siidikäppadeks pidada!
kui end tundideks stuudiosse suletakse või päevi vältavad õppepäevad,uskuge see pole mingi kohvi joomine,tasuta snäkid ja enese ekraanilt imetlemine.
mida te siis hiljem raadiost kuulate ja millele kaasa elate..
et see pole siis nagu millegim´hüvanguks´meelelahutus pole TÖÖ??
ei taha rääkida küll hollywoodist,kus aidatakse kaasa globaalsematele probleemidele,mis võib olla peenras tuhnivas farmeril on suht ükskõik..
olen siiani lugu pidanud igast tööst ja inimesest,aga selline mühaklik ja enesekeskse suhtumise puhul on hea võib olla peeglisse vaadata?
kui oma traktorirattast kaugemale ei näe ja leiad et kloun tantsigu tasuta siis paned võib olla pigem tv,raadio üldse kinni??? kinno ka paluks üldse minna!
lõbustagu ja kerjaku?? oma arvamuse selle kohapealt võib teab kuhu pista..
sama lugu ka nagu selgeltnägijatega,mis siis kui inimene on sind aidanud ja sulle hea enesetunde toonud,aga et ta ka mingit TASU eeldab,milline jultumus!
porgandid,kartulid - tasuta ,liha piim siis võib olla samamoodi?!
nii ei saa ju jätkata,maha tehes ja ainult oma jonnakat töde tampides.
Ainult et jah,kus me asume - koht kus iga töstetud 5 euri eest on meedias selline suur number,maaelu on kokku jooksnud ja varsti tahetakse ka seenelisele taks peale panna,lastest ja peredest kohati võib olla üldse ei räägiks,ravifondid mis tegelikult teevad juba iseenesest ka riigitööd,on jultumust maksud peale panna??!!
esineme küll aga EL-I silmis hästi.
see küsimus tuleb ikka ringiga minu meelest teatud punkti tagasi,summa mida nõutakse,eriti eesti mõistes selgelt paksu verd tekitav aga kui õiglus siis ikka meie kõigi suhtes..!.
mis mõttes26. september 2018, 21:11
sa tood näitena kino? Iga kord ostab inimene kinopileti. See ongi autori tasu. Kui ma lähen kunstinäitusele ostan ka pileti ja kui tahan maali osta, siis ostan ja maksan selle kinni. Edasise maali vaatamise eest tasu keegi enam ei maksa. Kui te ei taha, et teie muusikat vabalevis mängitakse, keelake ära! See on täiesti võimalik. Müügegi ainult plaate. Teenite täpselt selle summa, mis te väärt olete.
loomeinimesele26. september 2018, 21:15
youtubes on palju selliseid laule ja filme, mida tasuta vaadata ei saa. Ka mõnedes regioonides ei saa kõiki salvestusi vaadata. Pange sama süsteem kehtima ja vaadake, palju sealt teile raha laekub. Tahad kuulata/vaadata eesti autoreid kusagilt netist, maksa. Mitte ei maksa arvuti/telo eest, millega ma muusikat valdavalt ei kuula.
Scaramanga26. september 2018, 10:29
kes tänapäeval muusikat salvestab ?
Youtube ja muud asjad ju olemas.
õigusvastane on26. september 2018, 10:27
ka vanaduspensionide maksmine alla vaesuspiiri, kas ka kohtusse minna, sest riik pole kindlustanud mulle väärikat vananemist?
Kuidas on see võimalik?26. september 2018, 10:33
EL-s ei tohi maksta vanurile vähem, kui kulub elamiseks või tema ülalpidamiseks hooldekodus!
aga26. september 2018, 10:47
tulekski minna kohtusse, meil pole lihtsalt kedagi, kes selle eest seisaks ja läheks! tuleks nõuda ja ka tagantjärgi, vanurid ei pea virelema, nad on oma elutöö teinud. vanurid, tõuske ometi enda eest seisma!
siil26. september 2018, 10:26
kasseti asemel võib nimetada ka mälupulka mitte otseselt nutiseadet. kuidas nad seda hallata kavatsevad?
see neid26. september 2018, 10:37
ei huvita, ka see, kas keegi midagi salvestab, aga las kogu rahvas maksab teoreetilise võimaluse eest.
kippar26. september 2018, 10:16
Mind jällegi huvitab, palju Ivo Linna "oma" lugude eest tegelikele autoritele on pappi välja käinud.
aga palju 26. september 2018, 10:38
sina makse maksad, see huvitab ka ehk kedagi?
Irf26. september 2018, 11:03
Minjd huvitab hoopis, kui palju loomeinimesed riigile makse maksavad. Mõbni on ikka usinalt makse optimeerinud.
kõigi26. september 2018, 21:16
kaverdajate käest peaks seda küsima.
Pop26. september 2018, 10:16
Kahjuks selline, kodumaine, kraam ei too raha väljast, vaid ühest taskust teise , lisaks suured piirid õiguse poolepealt tekitavad sise- ringi, asjad hakkavad korduma, uutel tuliatel pole enam võimalusi. Loomeinimesed võiks ise uusi lahendusi ise otsida, kuidas pinnal püsida!
Leida26. september 2018, 10:16
Miks loomeinimesed ei saa siiamaani aru, et riigil ei ole raha. Et nõutud summa tuleb ju nende pereliikmete, sugulaste, tuttvate, fännide, isegi lemmikloomade parandamiseks mõeldud arvete arvelt.
Miks nii rumalad superstaarid on superstaarid. Miks nad ei viitsi teha kontsete ja kujutada ette, nende esitused eesti musa-meedia ruumis on hoopis nende reklaam, ja nad ISE PEAKSID PEALE MAKSMA, et neid T A S U TA reklaamitakse... selles väikes konnatiigis... ärgake ometi üles ARSTISTID.. peale magamatud ööd... ja saage aru, et see, mida loote on väga küsitav.... tulge maapeale ja olge korrlaikud...
Robin Huud26. september 2018, 11:09
Aga miks nõutud summa ei võiks tulla maksuvabade hiiglaslike pangakasumite arvelt?
Jeti26. september 2018, 10:16
Mida Lennakene lumeinimeste raske elu kohta lauliski:
Loomeinimesed me, sinu tee, meedia idee, väike needus, kollane kamp, mõtte peetus, teadmiste pank, eilne varnas, kas vastus on paus, üle mõeldud mõttest otsin vastuseid ideid, illusioon ja tantsukoor, suudled higi, pettust jood, homne on morn. Kas pole armas- kõik on öeldud, muusikud olid proovis, kui jumal mõistust jagas.
jah26. september 2018, 10:15
ise suplevad rahas, aga ahnus on meeletu, täis ei saa ja lõhki ka ei lähe...
ehh26. september 2018, 10:44
nagu riigikogu- täis ei saa ja lõhki ei lähe.
26. september 2018, 10:13
On ikka kompu see Tanelpoiss...
on jah26. september 2018, 10:48
lisaks väga abivalmis inimene, sain isiklikult tunda.
Mimi26. september 2018, 10:13
Ma ei tea, ma vist ei saanud aru, mis nende probleem on. Et telefoni ei või salvestada või ? Või kuhu? Mina isiklikult ei salvesta mingit muusikat mitte kuhugi, aga mu suurem laps küll - aga seda siis spotify-st ja selle eest muidugi maksame. Sellega peaks vist kõik korras olema. Ausalt, ma ei saa hetkel aru, kes see varas siin loos on...
ma ei26. september 2018, 10:41
salvesta üldse ja ei kuula raadiot ka ja nüüd peaks maksumaksjana nendele paksudele puukidele veel maksma?
to mimi26. september 2018, 10:49
et kui sina ei salvesta, siis pole neil õigus? laiemalt ei taha mõelda?
Sry aga28. september 2018, 19:56
Enamus inimesi enam ei salvestagi muusikat. Pigem kippuvad kas youtubest, spotifyst jne oma asju kuulama. Ma arvan, et siis nad panevad asjatult inimesi maksma ja see vihastabki inimesed välja. Keegi ei taha maksta asja eest, mida nad ei teegi. Mul näiteks telefonis ainult Google play poest ostetud album ja see pole Eesti bänd. Ma ei kuulagi aktiivselt ühtegi Eesti muusikut. Kuulen ainult auto raadiost ja sellega enamasti piirdub. Ma ei suuda Tanem Padarit sellise lolluse eest kuidagi austada. Käigu ausalt öeldes Põrgu.
Katre Ole26. september 2018, 10:13
Tanel oli nõus loomeinimeste eest seisma ja sõnumit edastama. Nüüd saab kere peale. Masendav, kuidas üldse ei süveneta, vaid lihtsalt jauratakse. Tanel, respect! Ära tee neist pinnapealsetest virvendustest välja, point on oluline ja vajalik. Riik peab maksma .
kes või26. september 2018, 10:42
mis see riik on, kust raha tuleb, vaese inimese taskust ka, endal neil uhked maja, autod jne.
to katre misiganes26. september 2018, 11:44
mille eest maksma? maksma peab töö eest. ja selle eest on küllaga saadud. vaadake meie muusikute elu- mitmeid kordi paremini elavad kui enamus tublisid tööinimesi nüüd veel lisa riigilt vaja! hallooo, tulge maa peale tagasi.
iga teetööline võiks küsida teemaksu, kes on tema pandud teel astunud, näiteid võib tuua veel.
näiteks 26. september 2018, 18:30
kui toidutootjad rendivad sulle toitu..
26. september 2018, 10:12
Viimati salvestasin oma lapse lauldud laulu. See oli aastal 2005, kui palju ja kuhu pean raha kandma? Asi peab olema selge ja ei taha võlgu elada. Minu pere eest ei pea riik kellegile igaks juhuks mingit maksu maksma. Ei ole kunagi vaeste Eesti muusikute muusikat mingil kujul salvestanud. Kuulge laadatolad, kõigis ametites on nii, et ükskord teed töö ja selle eest makstakse ÜKS KORD tasu. Padarilt kui "eriliselt" võib näiteks iga kord kui ta autot kasutab kasseerida väikse autoritasu autotootjale jne. Kui juba maksustamiseks läks siis kõik kes tahavad riigilt selle hagiga raha saada maksku omad maksud ikka enne ära. Neid autoreid kelle töö vilju nad igapäevaselt kasutavad on palju rohkem kui neid leelotajaid üldse kokku saaks.
to 10.1226. september 2018, 10:51
kas häbi pole? olid omast meelest nüüd vaimukas, et vaat salvestasin 2005, kuhu nüüd maksma pean. saa juba aru, totu, et on neid, kes salvestavad, vajadused on erinevad ja need peaksid maksma. ole nüüd mureta, ei küsi keegi sinu 2005 salvestatu eest sult raha, rahune!
et siis26. september 2018, 23:19
Ei ole häbi! Miks? Sest selline nõue on arulage. Makske maksu kõikide salvastusvõimekusega asjade pealt. Mul on neli välist kõvaketast, 8 mälukaarti, usb mälupulgad need loomeinimesed tahavad kõikide nende asjade pealt riigilt tasu saada. See on nii ebaõiglane nõudmine kui üldse olla saab. Kõige nende asjade omamise juures ei huvita mind ühegi laulja laulukese salvestamine. Nimetage asju õigete nimedega see on labane väljapressimine saamaks mittetöist tulu.
te loomeinimesed26. september 2018, 10:11
peate ise ikka peale maksma ,et teie nö.loomet üldse keegi kuulab.
tõesti?26. september 2018, 10:52
huvitav, et artistide esinemistasud on tegelikkuses väga suured, kust sinu rumaI info, et nad ise peaksid peale maksma?
e. 26. september 2018, 12:05
Kui käin poes, sunnitakse mind neid muusikuid kuulama, samuti kui avan ise või avab mõni teine pereliige teleri, raadio vm müramasina. Ja on ka avalikke tasuta üritusi, kus õhku võngutatakse. Ei saa öelda, et ärgu ma siis seal käigu ega kuulaku. Ma pole asotsiaal. Võib olla, kui keegi tüki metsa ostaks, kus elada, isegi kaaluksin seda.
luule26. september 2018, 10:10
9.54-le ,Loomeinimene on inimene kes loob midagi.
Jeti26. september 2018, 10:10
Lumeinimesed on suures hädas, aidake! Vaatasin oma telefoni, mu pole seal ühtegi muusikapala, rääkimata Tanel padari lugudest. Kasutan Spotifyd, iga kuu plekin. Küll on aga mul seal sadu fotosid, kõik minu tehtud. Tahan ka osa autoritasudest, mis kogutakse seadme omanikelt!
rumaIale jetile26. september 2018, 10:54
no aga kui su fotod väärt on ja keegi tahab nende vaatamise eest maksta, siis milles su probla on, küsi muidugi raha, normaalne on saada raha, kui keegi soovib su loomigut vaadata või kasutada. kui aga sinu fotosid raha eest keegi näha ei taha, vot siis ole kuss.
õieti nõuavad26. september 2018, 10:09
loomeinimesed on loomeinimesed ja täiesti alarahastatud, ärge hakake siin jälle kommeneerima nälginud vanuritest ja lastest,mis on ka õige, ärge sõimake loomeinimesi,ise olen ka nälgiv vanur ainult et mitte nii loll.
Pank Rupt26. september 2018, 10:37
Aga tuleb arvesse võtta meie riigi vaesumist, kus raha millekski üle pole.
oled küll,26. september 2018, 10:44
.....26. september 2018, 10:08
ei salvestaks kunagi padari jura
nii ja naa26. september 2018, 10:55
ma jälle ilmselt ei soostuks kuulama seda ja-ma, mida sa salvestad, olgu see siis mingi sulo või olgu ta mingi metsatöll. padarit kuulan aga meelsasti. igaühele oma.
Mari26. september 2018, 10:07
Räägime palju IT-st ja peame ennast tiigriks, kes maailmale silmad ette teeb, aga tegelikult elame kiviajas. Nimetatud andmekandjaid kasutab väga väike punt eestlasi kui sedagi. See oli nüüd küll paras šokk ja üllatus. Jõudu ja jaksu, ega riigi vastu kerge ole sõdida. Teame ju küll!
.....26. september 2018, 10:07
irw26. september 2018, 10:10
enda töökohas ütled ka palgapäeval, et ärge niipalju andke, ega ma ahne pole :D
enda töökohas26. september 2018, 10:46
peab iga päev rasket tööd tegema, mitte, et teen korra ja siis peavad miljonid iga päev tulema.
Toompea ööbikud26. september 2018, 09:57
Padar ja see Dragon olid enne THI võimu õuelaulikud. Nüüdseks on need raha- ja ordeniallikad kokku kuivanud ja vaja on uusi ideid.
thi põlgaja26. september 2018, 10:11
no kindlasti ei mõjutanud thi minu arvamust mõnest muusikust, ilmselt on neid ikka vähe, kellele ta arvamus üldse korda läheb.
aga tanel on hea artist ja kui inimesed kuulavad ehk siis artist suudab end müüa, siis on loomulik, et artist tahab selle eest raha saada. mis siin rasket aru saada on?
kas ta26. september 2018, 10:47
on senini esinenud tasuta?
Mis asi on loomeinimene?26. september 2018, 09:54
Kas loomeinimene on sama, mis loominimene või kratt ?
26. september 2018, 10:03
Koondatu, liiga noor või vana26. september 2018, 10:05
Loomeinimene Eestis on see, kes igapäevaselt peab kasutama loovust endale töö leidmisega!
et siis26. september 2018, 10:22
Google aitab: loomeinimene=loometöö tegija, Dotsent on oma eriala tunnustatud õppejõud, kes õpetab mingit ainet või aineterühma. Ta on iseseisev teadus-loometöö tegija.
Üks suurimaid eksiarvamusi on, et loometööks on vaja inspiratsioonipuhangut. Kui oodata, millal inspiratsiooninool sind tabab, saad sa tööd teha harva ja korrapäratult.
Saan aru, et rahanõudjad on see viimane variant.
konstruktiive ettepanek väljakujunenud õigusruumis26. september 2018, 09:46
Teen ettepaneku maksustada erimaksuga ka ehituspoes labidad ja rehad, sest äkki mõni kraavihall teeb pinnasesse labidaga samasuguse kujuga sissekaeve ehk augu nagu varem keegi oli seda teinud, mistõttu kraavihall rikub kellegi autoriõigust tehes labidaga samasuguse kujuga augu..
Kuulaja26. september 2018, 09:40
Laulate ühtesid-samu laulukesi, iga kord peame uuesti maksma.
ootoot26. september 2018, 10:13
peame? ei pea, sa ära kuula ja pole vaja maksta.
ma ei26. september 2018, 10:48
kuulagi, aga nüüd nõuavad minult, kui maksumaksjalt raha.
kui pole rahul sellega, mis on26. september 2018, 09:38
võib ühel hetkel kõigest ilma jääda.Lõhkise küna eest võid end leida,Tanel.
Liis26. september 2018, 09:37
Palun selle teksti juurde nüüd reaalseid näiteid. Et, siis iga mehhanism, mis võimaldab kopeerimise toimingut, tuleb (või vanemad juba ongi mingis kummalises seaduses) maksustada, sest järsku eraisik kopeerib sellega kunagi midagi???????? Püüan siin mõelda, et mida olen enda jaoks siis salvestanud viimase paari aasta jooksul. Muusikat null. Ehk paar kehva kvaliteediga fotot, sest sealt tuli mingi mõte. Aga samamoodi võib idee näkku karata ka tänaval, nt punaste täppidega majaust kohates. Et siis, mida ja keda maksustame? Eriti, kui seda mummulise ukse ideed oli eelnevalt omakonda kopeeritud teise ukse pealt. Siis olid mummud küll sinised. Olekski juba, nagu absurdini jõudnud. Järgmiseks vaatamise ja kuulamuse keeld?
kunagi 26. september 2018, 09:56
kesk ja veel varasemal ajal olid samasugused mummud raua- ja pronksikarva…
Kuidas26. september 2018, 09:34
peaks see "mehhanism" tagama, et ma oma töö/pereeluga tehtud salvestiste eest talle "nii igaks juhuks" maksma ei peaks?
See on võimalik ainult siis, kui keegi ametnik mu asjades tuhnib nii "töö korras", luues jälle tagauksi krt teab kellele.
lux26. september 2018, 09:34
Minge lõpuni välja ja ärge minge kohtuväliste kokkulepeteni!
aga teie tahate , meie tahame ka26. september 2018, 09:32
keda riik juba 25 aastat alandanud orjade tasemel elu eest ning näljutatud laste ja vanuritele kahjutasu
Kilekott26. september 2018, 09:49
Üldise vaesuse põhjuseks on omaaegsete noorpoliitikute reformid.
Nõutavad 38 milli on muide vähem, kui teenivad meie arvelt siinsed võõrpangad 2 nädalaga!
Tore!26. september 2018, 09:32
Ah siis need kõrvaklappidega telefonide nühkijad ongi meie eliitriigi loomeinimesed?!
Riigil raha on, küll need kirevaks maalitud loomeinimesed saavad, mis vaja!
to tore!26. september 2018, 10:15
aga oled ise parem loomeinimene või? oma töö eest raha tahad või? miks küll? oled ikka alatu küll.
kui mina26. september 2018, 10:51
ehitan endale ise ilusa maja ja pärast kõik imetlevad pidevalt seda, siis keegi ei maksa mulle ega arhitektile sentigi, kuigi olen kõvasti tööd teinud.
issand26. september 2018, 21:30
jumal. Kas muusikuid siis ei tasustata üldse või?
probleem26. september 2018, 21:34
pigem selles, et kui keegi su maja kopeerib, siis ehk oled veidi solvunud, et seda tehti. Teatava piirini saan ma aru, et looming on looming, aga millisest hetkest alates selle eest enam raha juurde küsida ei tohiks? Praegu just kuulan ABBA't. Nende hiilgeajad on ammu möödas ja enamus nende laule vabavarana youtubes. Kuidas Rootsi riik neid tasustab? Vahel olen mõelnud, et hea muusika ju, kuidas seda niisama ilma rahata kuulata lastakse? Salvestada pole küll kunagi proovinudki.
26. september 2018, 09:28
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to ants26. september 2018, 10:17
närvi ajab sind see, et ise ei oska midagi, mille eest arveid välja kirjutada? eks ta ole. oü omanikuna käitun nii, nagu seaduslik on. lihtne, eks?
raas26. september 2018, 09:26
Tannu Padar ,viska üks mill mulle ka ,palun...
26. september 2018, 09:25
nii armas, artikli pealkiri on ära parandatud, varem oli "kohut kaudu"
HUUMORIKOOL – õpetus kohtunikule kaasuse menetlemisel26. september 2018, 09:22
KERJAMINE ei ole Eestis otseselt seadusega keelatud, kuid..
seal on üks väike aga.. seda ei tohi teha teisi häirival ja tülitaval ja segaval viisil..
Kohtuasjade alustamine ja NÕUETE esitamine kohtuasja kaudu kerjamiseks, on üks ülbemaid ja tülitavamaid viise mis üldse olla saab, seega tuleb lihtsalt kohtuasi määrusega lõpetada ja hoopis alustada menetlus nende eriti naglade kerjajate vastu.
ei teadnudki26. september 2018, 09:21
et Tanel on loomeinimene, tore siis tõdeda
vau!26. september 2018, 10:20
ah et sa ei teadnudki, et artistid on loomeinimesed? kus sa elanud oled? kuniks on kedagi, kes artisti loodud soovivad kuulata/vaadata/vms, seniks peaks ta selle eest ka raha saama, mis siin keerulist on?
kas nad26. september 2018, 10:53
Eesti POP on surnd26. september 2018, 09:19
Enamus meie superpopmegastaare esinevad mustalt, s.t. maksud jäävad maksmata. Pigem peaks maksuamet neid plagiaatoreid - halturnikuid veidi pigistama.
Heldur7226. september 2018, 09:18
Kasige tööle. Muusikat võiks ikka teha need, kes seda oskavad teha. Raha ja muusika, kuidas seda nüüd öelda, need tegelikult ei kõla kokku.
raha26. september 2018, 10:12
ka loomine on töö! kõik pole sündinud elektrikud või poemüüjad! sellest eelajaloolisest mõtlemisets tuleks küll loobuda!
ainult et 38 mill? te olete Eestis,kus isegi mustika korjajate pealt varsti makse kogutakse! kui rääkida õiglusest siis juba selle IGAS võtmes! Laste nn lisara 19.80 eur kuus! MILLEST me siin üldse RÄÄGIME??!!
RIIK.
kle heldur26. september 2018, 10:22
sa ise oskad paremini või? hästi ei usu. muusikat hindavad kuulajad, taneli kontserdid on välja müüdud, siisn pole vaja rohkem vaielda. järelikult kellegi jaoks oskab, mulle näiteks väga meeldib, tubli, et seisab enda õiguste eest, sinusugune vanamehep.äss ju ei seisa, seepärast saadki näruse pensioni, et ei seisa.
kui välja müüdud,26. september 2018, 10:55
siis ju sai raha, tõstku pileti hinda, kui tahab rohkem, maksku need, kes kuulavad, mitte kogu rahvas, ka need, kes ei tea temast midagi.
kui oleks minu teha26. september 2018, 09:16
siis need "kunsti inimesed" ma jätaks ülepea kaela rahastamata.Iga üks teenigu oma palk ikka ise välja.Meil on see kunst üldse selline arusaamatult kasin ja siis need kusti tegelinskid karjuvad kogu aeg,et nemad on külmas ja näljas.Aga kui neid teada,siis elavad palju priskemalt kui igapäeva töötegijad.Padar,mine müüjaks ja teeni omale leib sellega lauale.
oeh26. september 2018, 10:25
sa ikka üldse ei taju matsu? ja 35 plussi panijat kah. kas sinu meelest "rahastatakse" padarit? ta teenib teatavasti ikka ise oma raha ja kui seadusega on ette nähtud ka see, mida nüüd nõutakse, siis mis su probleem on rääkida rahastamisest? rahastatakse mingeid tobedaid kunstnikke, kes purki lasevad ja eesti nn logosid disainivad, poplauljat ei rahastata riigi poolt mingil moel. tahab saada ainult seda osa, mis reaalselt ju tema laule soovitakse kuulata.
mis tööd muidu ise teed? sooviksid osaliselt tasuta teha? vist mitte?
mati26. september 2018, 10:51
Millal keegi maksunud mõnele pändile ülekandega, seda ma ei teaks, kõik väiksed esinemised alati sulas. Ametlik raha tuleb peamiselt vaid riigi eelarvest, nagu läbi teatrite ja toetuste ja see võetakse ka välja ilma makse maksmata. Ilmselt leiab mees artistide firma kuludes tampoonidest- kuni naiste pesuni. Aga nad loome inimesed ja neile varastamine on ok.
mind ka26. september 2018, 10:57
ei rahastata riigi poolt, vaid pean ise tööd tegema ja riigile veel makse maksma, nüüd peaksin veel temasugustele ka.
See tühja andmekandja maks26. september 2018, 11:23
on tänapäeval ääretult jabur. Minu jaoks vähemalt jäid viimatised muusika salvestamised millegi peale sajandivahetuse aega. Tänapäeval ehk korra aastas mõne plaadi ostan aga see on juba valmiskujul ja eeldatavasti juba kõigi maksudega koormatud. Tühje andmekandjaid kasutan vaid omale vajalike dokumentide säilitamiseks. Ning kui ma oma fotoka sisu kuhugi salvestan, siis ei ole loogiline, et ma selle eest mõnele Padarile doljat maksma peaks. Miskipärast meil asutuse jõulupidudel esinenud artistid tahavad ise tasu saada ikka sulas, või siis vähemalt pool sulas. Sellepärast korjatakse isegi omaosaluse tasu sulas, muidu võiks ju palgast kinni pidada selle summa. Kolmandik sulas on juba ajalugu, sellega neid enam ei peibuta.
das26. september 2018, 13:52
Ja nii ongi, et kui kunstiinimene pingutab päev otsa ja sellest tuleb välja mingi lugu mille esitamise eest saab elu lõpuni raha küsida. Kui aga santehnik paneb kraanikausi ülesse siis tema tohib selle eest võtta ainult ühe korra raha. Ehk siis Õigusriigis ongi nii, et ühed saavad oma toote eest korduvalt küsida, teised peavad leppima ühe korraga. Äkki siis peaks santehnikutele ka tegema nii, et iga kord kui kraanist vett lased kannad väikese kopika üle?
Põdur Padur 26. september 2018, 09:16
Kui Padar on loomeinimene, siis sorry, on miskit väga valesti. Aastaid koos sardellilaadse bändikaaslasega makse optimeerinud tegelane on ilmselt sama suure summa ise riigile võlgu. See tegelane on lihtsalt ülestuunitud Sulo laddne masstoode.
Saan aru kui Neeme Järvi või Rein Rannap täiendavalt raha saaks.
kle26. september 2018, 12:37
Mida sa paugutad tühja. Kui on intellektuaalne vara ning sellel on tarbijaid siis ei ole sellel vahet kes selle teinud on. Mine istu kappi enda Järvide ja Rannapitega.
eurokuulaja26. september 2018, 09:14
Tean ja olen kuulanud T.Padarilt ainult ühte laulu - 'Come on everybody'.
Mis rahasid ja mille eest ta saada soovib?
dfgh26. september 2018, 09:27
Kus kivi all sa siis elanud oled 17 aastat?
mati26. september 2018, 09:10
Palun maksuametil võtta loomeinimeste firmad kontrolli, Väga vastik näha , kuidas teksad joped, alkohol ja kõik mu selline läheb loomeinimestel firma kuludesse, rääkimatta autodest ja kütustest.
oot26. september 2018, 11:02
auto ja kütus ongi ju seotud esinemisele sõiduga ettevõttes, normaalne ju kuludes? samuti esinemisrõivad? sa, mati, oled ise nii loII, et ei suuda oü-d püsti panna ja seda ka elus hoida, sesllest siis kadedus, mine parem kitku välismaal kaIkuneid edasi, sinusugune polegi enamaks võimeline. oü toimimisest ei jaga sa mõhkugi.
***26. september 2018, 09:09
"Loomeinimesed" tundub olevat liiga lai ja ebamäärane. (Pop)muusikud?
nuvot26. september 2018, 10:04
isegi, kui sa päevläbi voodis teki all lesid ja korra päevas taguotsa sügad-oledki juba selle kordumatu liigutusega loomeinime aga kui sa selle juba salvestusseadildisele salvestad oled puhas kunstnik
mida mida26. september 2018, 09:09
ikka hästi tark idee, kui seda loogikat järgida siis võiks igaüks riigilt midagi nõudma hakata- riik on lubanud kaitsta igaühe tervist, julgeolekut, toimetulekut, võimalust haridusele jne jne. Summad läheks ikke vääga suureks kui riigi tegemata töö eest saaks papi kohe sulas välja nõuda. Aga ma saan kunstlauljast aru ega joomise mahajätmise järel tekivad karmid võõrutusnähud. Mõni näeb koguni rohelisi kuradikesi
ite missa est26. september 2018, 09:05
kasige tootvale tööle õhuvõngutajad kulturnikud.
Teie loodav popmuusika pole enam originaalne, sest järjestavate nootide hulk taktides, mis kakofooniana ei mõjuks, on aastasadadega juba ammendunud ja ära kasutatud.
See mida te loote, on juba ise plagiaat ja nurisünnitis.
Kui te sellise almuseid riigilt kerjate, siis äkki teeksite ühe väljasoidu loodusesse vaikusesse ja tegeleksite sisekaemusega, et jõuda äratundmisele, et olete vales businessis ja see on olnud teie enda oma vaba valik, mistõttu selline repressiivmeetodil kerjamine ei ole lihtsalt ei ilus ega ka sünnis.
e. 26. september 2018, 11:39
Täpselt minu mõte! Nn. teoste loomine ja avalik esitamine pole kohustuslik. Hoidke oma hinnalisi noote ja salvestisi šeifis, kui ei soovi, et keegi võib neid eraviisiliselt kuulata. Ongi ehk parem, rahvas hakkab jälle rohkem ise laulma. Või siis kehtestatagu loojatele loomemaks õiguse eest avalikku eetrit 'risustada'. Ja sellest maksust makstagu ka autoritasud. Teiste inimeste mälupulgad, kõvakettad jms jäetagu rahule.
ahah26. september 2018, 09:01
Tyhja kasseti tasu ongi m]ytetu, et võtame vahelt pappi, äkki lindistab mu laulu. Aga siis peaks seda pappi ka kõigile jagama, kunagi ei tea, kellel tuleb pähe mõni oma laul v luuletus, mis iganes, salvestusseadmele lindistada. Millest selline vahelttegemine?