Paavst FranciscusFoto: Stanislav Moshkov
Tele
25. september 2018, 20:03

Kaarli kirikus kõne pidanud Lisbel Serbin: tänasin paavsti, et mul oli võimalus temale ja noortele oma lugu rääkida

"Kirik mängib minu elus väga suurt rolli. Ma veedan igapäevaselt jumalaga aega, ma loen piiblit, palvetan ja kuulan ülistuslaule. Mul pole päeva, mil ma ei mõtleks Jumala peale," rääkis "Ringvaates" Lisbel Serbin, kes pidas täna Kaarli kirikus kõne.

Lisbeliga võeti ühendust juuni keskel, et paavsti külastuskäigu ajal kõne pidada. "Alguses olin sellest päris rabatud. Otsustasin ikkagi, et ütlen jah."

Serbin rääkis oma kõnes väga avameelselt isa alkoholiprobleemist, tema lahkumisest ja sellest, kui raske see kõik on olnud. "Tahtsin olla noortega aus, sest arvan, et kui räägin valusatest teemadest, on mu lool päriselt mõju. Ma usun, et seal oli noori, kes kannatavad sama asja all ja nad arvavad, et nad on väärtusetud ning olukorrast pole väljapääsu. Usun, et minu kõne oli neile julgustav ja nad leiavad sellest midagi," sõnas 18aastane tütarlaps.

Lisbel sai Franciscusega ka suhelda. "Teadsin, et saan ta juurde minna, temaga kätt suruda ja talle midagi öelda. Mul ei olnud suuri lootusi, vaid nägin teda kui Jeesuse järgijat ja kuigi ta on minuga teistsugusest konfessioonist, armastab ta Jumalat."

"Tänasin teda, et mul oli võimalus temale ja noortele oma lugu rääkida," rääkis Lisbel ning lisas, et suhtles paavstiga inglise keeles.

Serbin sai paavstilt ka auraha, mis on spetsiaalselt visiidi jaoks tehtud.