Paavst FranciscusFoto: Stanislav Moshkov
Tele
25. september 2018, 19:45

VIDEO | Bianca Mikovitš reisis neli päeva koos paavstiga: ta on väga spontaanne

"Me isegi ei sörgi temaga kaasas vaid pigem on see sprint. Programm on niivõrd tihe, et üks lehekülg võtab kokku aja hommikusöögist kella 10ni," rääkis "Ringvaates" Bianca Mikovitš, kes reisis koos paavst Franciscusega viimased neli päeva.

Bianca sai paavstiga ka kätt suruda. "Iga kord tuleb paavst lennu alguses ajakirjanike juurde ja peab neile väikse kõne. Seekord ütles näiteks, et lähme Baltimaadesse, mis tunduvad väga sarnased, aga on tegelikult väga eripalgelised ja palus seda silmas pidada. Pärast seda esitleti talle kõiki ajakirjanike nimepidi ja ta surus kõigiga kätt."

Mikovitši sõnul on Franciscusel väga soe käepigistus ning väga suured pruunid silmad. "Paavstile tegelikult ei meeldi, kui hakatakse selfie’tama ajal, kui tuleks inimestega suhelda," sõnab ta.

"Kogu see visiit on olnud väga eripalgeline. Leedus oli kogu maa justkui suur kirik ja oli suur pidu. Lätis läks väga naljakalt, sest nad olid andnud paavsti tuleku puhul vaba päeva ning kõik inimesed jäid koju ja ei tulnud tänavatele paavsti tervitama. Eestis oldi valmis, et on väga külm vastuvõtt, sest see on väga ateistlik maa. Küll aga meeldis neile siin väga," räägib Bianca.

Paavst on oma olemuselt väga spontaanne. "Ta tuleb hea meelega autost välja ja kõnetab inimesi või kui ta märkab mõnda haiget auto kõrval, siis ta laseb auto kinni pidada. Sellega näeb tema ihukaitsja suurt vaeva."