Donatella VersaceFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
25. september 2018, 15:05

Michael Kors ostab 2,1 miljardi dollari eest Versace moemaja (2)

Versace fännid on ahastuses: USA moegigant Michael Kors paneb nende lemmikule käpa peale. Seni oli Versace viimaseid sõltumatuid moehiide. 
 
 
 
View this post on Instagram

We are family—@GigiHadid and @BellaHadid with Michael after our runway show. #AllAccessKors #NYFW

A post shared by Michael Kors (@michaelkors) on

Michael Korsi firma (pildil moemaja asutaja koos õdedest tippmodellide Gigi ja Bella Hadidiga) kinnitas kuuldusi, et soetab legendaarse Itaalia moemaja 2,1 miljardi dollariga.

Versace moemaja on 1997. aastast saadik juhtinud selle asutaja Gianni Versace õde Donatella. Gianni langes 1997. aasta suvel sarimõrvar Andrew Cunanani ohvriks. Versacedele kuulub 80% firmast, ülejäänud 20% kuulub eraõiguslikule investeerimisühingule Blackstone Group 

Donatella Versace nimetab Michael Korsi hõlma alla minekut väga põnevaks hetkeks ning väidab, et see võimaldab Versacel oma täie potentsiaalini jõuda. Donatella jätkab firma loominguliste visioonide juhina, kinnitas Michael Korsi boss John Idol.

Michael Kors lubab suurendada Versace kaupluste arvu 200-lt 300-le ning kahekordistada käivet 2 miljardi dollarini - peamiselt jalanõude ja aksessuaaride abil, mis on soodsamad ning mille müük edeneb kiiremini. 

 
 
 
View this post on Instagram

Nicki has arrived and now the party STARTED! 💥🔥 💋 @nickiminaj #nickiminaj #VersaceSS19 #MFW

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on

Ent Donatella sotsiaalmeediakontodel anuvad ahastuses fännid, et ta ei müüks firmat maha. Paljud kommentaarid trükimusta ei kannata, märgib BBC News, ent üks peateemasid on hirm, et nende armastatud kaubamärk kaotab oma unikaalsuse. Versace kullakarralist glamuuri on kandnud maailma esistaarid ning see on BBC Newsi teatel ajakirjanduse veergudel figureerinud sagedamini kui peaaegu ükski teine luksmoebränd. 

Ka Michael Kors on tuntud luksbrändina, kuid see pole nii eksklusiivne kui Versace. Madalamad hinnad on Michael Korsile laiema kliendibaasi toonud. Kors asutas firma 1981. aastal ning nüüdseks on sel üle maailma ligi 800 kauplust. Mullu ostis Michael Kors kultusliku Londoni jalatsifirma Jimmy Choo.