Rein Rannap Foto: Toomas Tatar
Tele
25. september 2018, 09:13

Rein Rannap: minu professionaalne muusikutee sai alguse 14aastaselt

Juba sel nädalavahetusel annab Rein Rannap suure kontserdi, millega tähistab 50 aasta täitumist muusikuametis. Rannap rääkis "Ringvaates", et 1968. aastal juhtus terve rida sündmusi, mis annavad talle tagantjärele tunde, et sellest hetkest astus ta professionaalsesse muusikaellu, vahendab Menu

"Ma andsin soolokontserdi, esinesin sümfooniaorkestri saatel solistina, kirjutasin lastemuusikali, esinesin oma trioga jazz-festivalil ja kirjutasin esimesed lood täiskasvanute tekstile ja professionaalsele solistile, mis kanti ka kontsertidel ette ja salvestati," tõi ta välja ja rõhutas, et tol hetkel oli vaid 14-aastane.

Rannap tõdes, et oma lugusid ei suuda ta kokku lugeda, kuna need on väga erinevates staadiumites pidama jäänud. "Lugeda saab ainult neid, mis on salvestatud stuudios, isegi neid, mida on ainult kontsertidel ette kantud, on paljud kaduma läinud ja ära unustatud," mainis ta ja selgitas, et suur hulk lugusid on jäänud välja andmata või lihtsalt noodivihikusse või diktofonile. "Neid laule, mida ma olen ära salvestanud, ei ole tegelikult üldse nii palju, võib-olla sadakond."