REIN RANNAP Foto: Robin Roots
Tele
24. september 2018, 20:13

Ott Lepland Rein Rannapist: ta on täielik geenius! (3)

Rein Rannap tähistab 50 aastat muusikas. „68. aastal, siis on täpselt 50 aastat tagasi, juhtus rida sündmusi ja siis tekkis hetk, et ma astusin professionaalsesse muusika ellu,” meenutab Rannap Ringvaate eetris. Siis oli ta kõigest 14 aastat vana. 

Päris popformaadis laulud, mida täna teatakse, tegi ees mõned aastad hiljem – 71. aastal. Üheks selliseks looks on näiteks „Vana vaksal”.

Juubelikontertil astub lavale ka muusika Tõnis Mägi, kellele meenub aastate tagune kohtumine Rannapiga. „See oli üks kontserti järelkaja, ta tuli mulle ligi ja ütles, et tal on üks laul mulle, kas ma olen nõus seda laulma. See oli „Tule nüüd”,” räägib mees, lisades, et selleks korraks tehakse lugu veidi ümber.

Maarja-Liis Ilusa sõnul, kes samuti Rannapi kontsertil lavale astub, on neil Reinuga nagu üks hingamine. „Kui praegusel ajal otsitakse palju lihtsust, just popmuusikas, siis Reinul on õnnestunud ühtpidi keeruline muusika luua, aga samas on loogiline ja hästi lauldav,” räägib naine. Ka Rannapi enda sõnul on neil Ilusaga alati meeldiv koostöö. „Ta on nagu hingesugulane mul,” õhkab helilooja.

Lisaks astub veel laval üles Ott Lepland. Enda sõnul on ta Rannapiga alati väga hästi läbi saanud. „Kui rääkida kui muusikust, siis on ta täielik geenius!” jagub Leplandil ainult häid sõnu.

Palju rannap lugusid loonud on, ei tea ta isegi. Kava oli siiski väga lihtne kokku panna. „Ma kohe tundsin. Põhimõtteliselt kõik tuntud laulud ja mõned vähem tuntud, mis endale on lähedased,” lubab mees, et kontsertil on midagi kõigile.