"Hommikusöök staariga" - Brigitte Susanne Hunt; Anu Saagim, Restoran Kärbes; restorani mänedžer Karl-Kristjan Kingi
Inimesed
25. september 2018, 14:01

HOMMIKUSÖÖK BLONDIGA | Skandalist ja intrigant võtsid teineteiselt mõõtu Kärbses (24)

Kutsusin Telliskivi Loomelinnakusse lounge`i Kärbes Eestimaa kuumima blondiini Brigitte Susanne Hundi. 
Lokaali Kärbes peakokk Allar Satsi

KÄRBES Kitchen & Bar`on omanäoline söögi- ja kultuurinautimise restoran, kus kohtuvad omavahel kunst, muusika ja maitsev Põhjala köök.

Telliskivi kvartali söögikoht Kärbes avati 2017. aasta aprillis. Kärbes jagab maja Vaba Lavaga. Restorani nimi Kärbes näitab selle tegijate enesekindlust. See justkui nähvaks: „Oleme nii kõvad tegijad, et meil pole apetiitset nime vajagi.” Tuleb välja, et polegi – suust suhu liikuva info põhjal peetakse Kärbsest igati lugu.

Sellele vaatamata on koht üsna madala lennuga ja nimetab end ise tagasihoidlikult mitte restoraniks, vaid köögiks ja baariks. Kodulehekülg võimaldab kohti broneerida, annab teada aadressi ja juhatab Facebooki, kuid muud infot ei jaga. Feissar lisab avamisajad ja päevapakkumised, kuid mitte menüü. Nii et otsus minna või mitte minna tuleb teha vaid kuulduste põhjal. 

Kärbes Kitchen & Bar, Telliskivi 60A/C1, Tallinn 

Suust suhu info on olnud positiivne. Ka esmamulje on väga meeldiv. Kunagisest tagasihoidlikust Vaba Lava fuajeest on tehtud mahukas restoran, mille teevad eriliseks säravad valgustid ja laudade paigutus, mis võimaldab mõningast privaatsust ka täismaja korral. Samas jätab omajagu vaba pinda ka muuks kui söömiseks – nagu kuulda, pakub Kärbes aeg-ajalt toidu kõrvale ka kultuuri. Kärbse kööki juhib peakokk Allar Satsi.

Kärbse bravuurikaim roog on hetkel avokaadopüree ja krevettidega ciabatta, kartuli asemel bataat

Meie proovitud roogade maitsed olid meeldivad ja nendega polnud üle pingutatud, seega jäime Brigittega oma hilise hommikusöögiga vägagi rahule. Meie erisoovide eest kandis hoolt Kärbse mänedžer Karl-Kristjan Kingi, kes on muuseas ka tuntud trummar, kitarrist ja laulja. 

Värvikas seltskonnategelane Brigitte Susanne on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala ja on tegus hetkel raadiosaatejuhina Power Hit Radio`s. Ta on kaasa löönud ka noortefilmis "Nullpunkt", seriaalis "Doktor Silva" ja "Kättemaksukontor". Varsti näeme näitsikut ka kultusfilmi "Klassikokkutulek" kolmandas osas.  

2017. aasta augusti lõpus teatas Hunt enda sotsiaalmeedia leheküljel, et kuna teda suurtesse kampaaniatesse reklaamnäoks ei kaasata, siis teeb ta isikliku kampaania "Seksin oma kaaslasega iga päev". Paar nädalat kestnud kampaaniat kajastati hoogsalt ka meelelahutusveergudel. Hiljem teatas Hunt, et kampaania oli sotsiaalne nali ja mitte tegelik eksperiment. 2018. aasta algusest hakkas Hunt koostöös telekanaliga TV3 pidama videoblogi.

"Hommikusöök staariga" - Brigitte Susanne Hunt; Anu Saagim, Restoran Kärbes Foto: Jörgen Norkroos

"Lõpetasin ülikooli, sest kui ma poleks seda teinud, siis ei oleks ema mulle seda andestanud. Olen olnud alati hea tüdruk ja teinud seda mida ema käsib. Alles viimastel aastatel on minus välja löönud mässuline pool," pajatas Brigitte meie meeleolukal hommikusöögil.

"Soovitaksin kindlasti ajakirjandust õppima minna neil, kellele meeldib väga suhelda ja neile, kel meeldib oma nina toppida sinna, kus see ei peaks käima," lisab näitsik. "Ajakirjandus õpetas mulle väga palju. Analüüsima olukordi. Õigesti reageerima ja palju muudki."

Täna on Brigitte tuntud skandalist ja intrigant, kuid kas ajakirjandusõppest oli kasu ka minu küsimustele vastates?

Seda vaata ja loe juba pikemast intervjuust, mis ilmub sel nädalal Õhtulehe veebis ja paberlehes. 

"Hommikusöök staariga" - Brigitte Susanne Hunt; Anu Saagim, Restoran Kärbes Foto: Jörgen Norkroos