Brad JürjensFoto: Erlend Štaub
Inimesed
24. september 2018, 14:03

Rokkar Brad Jürjens: Metallica on minuga kaasas käinud sellest saati, kui esimest korda kitarri kätte võtsin (1)

"Metallica on mind mõjutanud hästi palju, juba alates sellest hetkest, kui esimest korda 12aastasena kitarri kätte võtsin," räägib muusik ja rokkbändi Must Hunt kitarrist Brad Jürjens Ameerika kultusansamblist, kes esineb suvel Tartus ERMi õuel.

Metallica tuli Jürjensi ellu kui värske kevadtuul, tuueskaasa  täiesti uue arusaama muusikast. "Minu jaoks on Metallica fenomen see toores jõud, mis neil oli ja millega nad oma sõnumit edastasid," on mees vaimustuses bändi helipildist. Jürjens leiab, et oma žanris on nad kindlasti teerajajad. "Enne neid ei teinud keegi sellist asja," lausub ta.

Bradil on olnud võimalus Metallicat kontserdil näha ja kuulata kahel korral: Los Angeleses ja 2009. aastal Tallinnas. "Los Angeleses toimus kontsert suurel staadionil. Tallinnas oli väiksem ja intiimsem," lausub Brad. "Minu jaoks oli see suur pluss, sain neid näha lähemalt," naerab mees. "Aga tõesti oli väga kihvt kogemus!"

On artiste, kelle muusika kõlab suurepäraselt raadios või plaadil. Aga on bände, keda peab vähemalt korra elus kuulama laivis. Metallica kuulub kindlasti nende viimaste hulka. Brad on siiani Metallica kontsertidest vaimustuses. Tallinna kontserdil esitas bänd kõiki vanu lugusid ja vanemat repertuaari. "Seda, mis mind kunagi nende poole tõmbas," räägib Jürjens.

Kohalik rokkmuusik räägib, et oma valdkonna inimestega tuleb Metallica ikka aeg-ajalt jutuks. Bändi loomingut kuni 1992. aastani peetakse väga heaks. "See on nagu kirjutamata seadus, et midagi halba selle ajastu kohta öelda. Aga see, mida nad seejärel tegema hakkasid, on natuke teine teema. Nad proovisid ennast uuesti leida vist, aga minu meelest ei tulnud see eriti hästi välja. Aga "vana Metallica" kohta ei ole kellelgi midagi halba öelda."

Brad kavatseb kindlasti ka Tartusse Metallicat vaatama minna. Küsimusele, kas bändisärk on olemas ja triigitud, lausub mees naljatades, et bändisärke ei triigita, aga olemas see on.