Meigikunstniku soovitused, kui pidupäev on ukse ees!Foto: ERLEND STAUB
Inimesed
24. september 2018, 22:45

50 NIPPI | HAKKAME SÄTTIMA | Ära nii tee, kui pidupäev on ukse ees! (8)

Tähtis sündmus on ukse ees. Iluspetsialist Reet Härmat jagab seks puhuks nutikaid nippe.  

Näohooldus - kõige olulisem ettevalmistus tähtsaks päevaks.

Kord nädalas võta ette kodus koorimine, lahti tuleb saada ummistunud pooridest ja surnud naharakkudest. Kui surnud naharakud jäävad eemaldamata, ei aita ka parimad niisutajad ja naha jume halveneb. Koorida
tuleb näonahka teadlikult ja ettevaatlikult, naharakke traumeerimata, selleks sobib õrnatoimeline ensüümkoorija. 

Salongihooldusesse, kus hapetega koorimist teostatakse on soovitav minna nädal või paar enne tähtsat üritust.

Stressivaba soeng.

Enne pidulikku askeldust lepi juuksuriga kokku varasem aeg, veidi pikema ajavaruga. Kõige tähtsam on eelnevalt, nt. nädal enne kõige tähtsamat päeva teha juustele korralik hooldus – värskendav värvimine, efektne korrektne lõikus jms., sest tehes kõike seda vahetult enne pidupäeva ei näe juuksed välja loomulikud.

Vajadusel võib lasta teha eelnevalt ka proovisoeng-meik, et õigel päeval oleks muretsemist vähem. See ettevaatusabinõu annab ka endale parema ettekujutuse, milline näeksid välja tähtsal päeval ja kindlustunde, et kõik laabub
ilma liigsete üllatusteta. 

Siidpehmed käed.

Just see lihtne hooldus aitab hoida naha pehme ja niisutatuna raiskamata selle peale aega ja raha. Vajalikud on kummikindad ja näiteks Extra Virgin oliivõli. Mõlemasse kindasse tuleb valada umbes üks teelusikatäis oliivõli, see seal sees ühtlaselt laiali loksutada ja siis kinnas kätte tõmmata, nii umbes tunnikeseks.

NB! Vaata, et õli liialt palju ei oleks, siis kipub ta kindast välja voolama. 

Saunas ja spaas.

Kuiva naha puhul on peale sauna ja spaa protseduure oluline naha põhjalik niisutamine ja toitmine. Kreemita või õlita nahk sisse veel niiskena, siis on imendumine kiirem ja tulemus parim. 

Sobiv parfüüm.

Selleks, et tähtsaks päevaks välja valida see õige parfüüm – testi erinevaid lõhnu paar päeva. Nagu degusteeriks veine lastes neil „hingata“. Pihusta parfüümi esmalt lõhnapaberile ja alles siis nahale, seda kindlasti ka
pulsikohtadele. Lase parfüümi koostisel seguneda sinu naha niiskusega, siis saad ainulaadse isikliku tulemuse. Väldi parfüümi pihustamist ehete või kanga peale.

Ära tee enne tähtsat üritust:

Ära kitku kulme ega vahata, siis ei hakka silmameik nii hästi peale. Kuna launahk võib saada traumeeritud ja naha pealmine kiht võib kuuma vaha kasutades viga saada.

Ära tee tugevatoimelist näohooldust. See mõjub nahale agressiivselt ja paneb ainevahetuse kiiremini tööle ning üllatuskülalistena on platsis järgmisel hommikul ka vistrikud.

Kui planeerid teha ilusüste, siis tee need vähemalt kuu aega enne tähtsat üritust.

Värvi juuksed paar nädalat enne pidulikku sündmust, sest värske värv ei lase lokkidel püsida perfektses soengus.

Solaariumiga ning ka päikesega ole ettevaatlik. Vahetult enne üritust ei tohi päevitamisega liialdada, saad päikselise jume asemel lihtsalt punase ja paistes pale.