Keldribaar Sodiaak; Hillar KohvFoto: Aldo Luud
Inimesed
23. september 2018, 22:33

HILLAR KOHVI BLOGI | Vaja on luua uus erakond "Lihtrahvale tasuta" (34)

"Väga õige mõte. Lõpuks ometi üks uus poliitiline mõte, mis kõnetab," aplodeerib Mart Juur sotsiaalmeedias Viinahaua peremehe, Hillar Kohvi blogipostitusele. Nimelt on Hillar Kohv tulnud välja geniaalse ideega, et luua on vaja uus erakond "Lihtrahvale tasuta".

Hillar: Praegusele jälgile kapitalismile tuleb hakata varba peale astuma ning luua uus erakond "Lihtrahvale tasuta". 3. märtsil 2019. aastal toimuvad Riigikogu valimised ning juba nüüd hakatakse looma uusi parteisid ja erakondi. Praegustest parteidest ainuke normaalne partei on Keskerakond, sest tänu neile on paljudes maakondades tasuta ühistransport.

Keskerakonnaga nö ühes paadis võiks olla ka "Lihtrahvale tasuta" partei ning see partei peaks hakkama võitlema täiel rinnal kapitalismi vastu sellega, et hakata välja töötama mooduseid, et kuidas ja mismoodi saaks teha nii, et vaesemale ehk sotsiaalses olukorras inimestele oleks elu võimalikult odav ning suisa tasuta.

Toon ka mõningad näited. Teatavasti on Eestis üksjagu kodutuid, kes elavad tänaval, sest ühel või teisel põhjusel on temast saanud nö asotsiaal. Igal inimesel on õigus elada normaalsetes tingimustes ning keegi ei pea elama koduta. "Lihtrahvale tasuta" partei peaks hakkama uurima põhjuseid, et miks jäi inimene kodutuks ning aitama teda katuse alla saada. Üks kõige tavalisem kodutuks jäämise juhtum on ju selline, et inimene kaotab töökoha ning ei jõua korteriüüri tasuda ning ta tõstetakse korterist välja. Kedagi ei huvita ju kodutuks jäänu edasine saatus. Selle asemel, et neid aidata kaasinimeste poolt, antakse jalaga tagumikku ning alandatakse erinevate sõnadega.

Selline partei peaks hakkama tegelema ka narkomaanidega ja nende probleemidega. Vastused on vaja leida küsimustele, et miks sai inimesest narkomaan ning kust , kellelt ja kuidas ta narkootikume saab? Kurjategijad on vaja välja selgitada ja kriminaalkorras karistada.

Prügivedu tasuta. Igale inimesele tuleb anda vaba valik, et kas ta tahab kasutada mõne prügiveo firma teenust ja selle eest tasuda, või soovib olla taaskasutusorganisatsiooni teenuse kasutaja  ja anda oma jäätmed ära TASUTA.

"Lihtrahvale tasuta" erakond peaks võtma käsile ka toiduseaduse muutmise Riigikogus, et seadusega keelata kauplustel mahakantud, kuid samas söögiks kõlbuliku toidu hävitamise.

Meditsiin soodsamaks. Uus erakond peaks välja selgitama ka selle, et miks on muudetud meditsiin äriks ning miks vaesemad inimesed ei jõua hambaid ravida? Miks on apteekides ravimite hinnad nii kõrged, et mõne inimese pension või muu väike sissetulek kuus kulub ära ainult ravimite ostmise peale? Kes on need inimjätised, kes ravimite hindu tõstavad ja selle pealt suuri kasumeid teenivad?

Kapitalismiga ja ärimaailmaga on vaja võitlema hakata, sest vastasel juhul tõstetakse kõikvõimalikud hinnad nii kõrgeks, et lihtrahvas ei jaksa maksta enam. Aidata on vaja neid, kes abi vajavad ning rahastada pole vaja neid, kes on heal järjel ja aina uusi miljoneid tahavad kokku saada.

Tuleb hakata uurima ka miljonäride elu, et mismoodi ja kuidas need on rikkaks saanud ning kui palju lihtrahvast lohku tõmmanud oma ahnuse tõttu?
"Lihtrahvale tasuta" erakond peaks hakkama tegelema nende ja paljude muude teemadega, et lihtrahva elujärge paremaks muutma hakata. Nii ei saa igavesti jätkuda, et kapitalist koorib lihtrahvalt kümme nahka ja laamendab.

Kuidas sulle selline erakond meeldiks? 

Balti Jaam, Ennu Ratas; Hillar Kohv Foto: Robin Roots