Merle LiivakFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
24. september 2018, 00:01

Ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak: keskkond ei toeta lapsevanemaks olemist (8)

"Olen aastaid olnud natuke otsiv. Ja olen mõelnud, kas tahan sellist elu, mida elasin enne lapsi või tahan kuidagi seda teisiti teha," rääkis Õhtulehele antud intervjuus uue ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak. Otsingute käigus jõudiski naine äratundmiseni, et just selline väljaanne on meil puudu.

"Olen aastaid olnud natuke otsiv. Ja olen mõelnud, kas tahan sellist elu, mida elasin enne lapsi või tahan kuidagi seda teisiti teha," rääkis Õhtulehele antud intervjuus uue ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivak. Otsingute käigus jõudiski naine äratundmiseni, et just selline väljaanne on meil puudu.

Enne EMA sündi kirjutas Merle mitu aastat ajakirjale “Pere ja kodu” kolumne, selle aasta esimeses pooles oli ta ses ajakirjas ka kirjutava toimetaja kohal ning räägib sellest ajast väga positiivselt. "Nautisin väga neile kirjutamist ja sealne toimetus on mulle siiani väga armas." Samuti sai ta ajakirjast kaasa mitu head sõpra. Mingil hetkel jõudis ta aga mõistmiseni, et pikkade lugude kirjutamine on tema jaoks liiga keeruline. "See oli kuidagi raske - ainult kirjutada, süvitsiminevaid lugusid. Mul oli laste kõrvalt raske leida keskendumisaega, et ma saaksin ainult sellist tööd teha.“

Ja siis tekkis see hetk, mil ta sai aru, et peab endale mingi töö leiutama, mis toetaks rohkem tema pereelu. „Et ma ei peaks põgenema öösiti ja nädalavahetustel kodust ära. Lapsi mehele jätma, et ma lähen ja keskendun nüüd kuskil.

Edasi lugemiseks: