Inimesed

PILDID | Tallinnas leidis aset Baltimaade suurim teadvuse ja psühhedeelikumide konverents (5)

LISA KOMMENTAAR

Ole aga õndsas seisundis ... ega tööd ka vist vaja teha pole ...22. september 2018, 17:05
Psühhedeelikumide peamine toime on erinevalt muudest psühhoaktiivsetest ainetest (ergutid, rahustid/uimastid) tunnetuse ja taju muutumine. Tuntuimad psühhedeelikumid on LSD, psilotsübiin, meskaliin ja dimetüültrüptamiin.
Toime kestus võib ulatuda mitme ööpäevani. Psühhedeelikumi toimel värvide ja helide taju enamasti intensiivistub, ilmneda võivad illusioonid ja nägemused ning välispõhjuseta kehalised tundmused, muutub aja-, ruumi- ja enesetaju. Tajumuutustega võivad kaasneda tugevad positiivsed või negatiivsed emotsioonid, eufooria ja müstilised kogemused või hirm, paanika ja paranoia.
Lühimälu, kehaline koordinatsioon, keskendumisvõime ja enesekontroll psühhedeelikumi toime ajal tavaliselt halvenevad, kuid need nähud mööduvad koos aine toimega. Psühhedeelikumi toimel saadud intensiivsed kogemused võivad omandada tarvitaja jaoks eksistentsiaalse, religioosse või müstilise tähenduse.
https://www.ohtuleht.ee/898193/teadvuseuurija-alar-tamming-psuhhedeelikumid-muutuvad-tulevikus-ravim...
Mihkel Espoost22. september 2018, 13:13
Rõõmsad näod ja kihvtilt riides.Õnnistust kõigile.
Arsti onu 22. september 2018, 01:16
LSD on parim soovitan kõigile.
enn22. september 2018, 00:31
ohtlikul jääl libistame end
AJ 22. september 2018, 11:43
Ega enese harimine ei ole sugugi halb. Elame oma tardunud teadmistes ja teeme kõike igaks juhuks maha. Väga hariv konverents. Ettekandjad võtsid tõsiselt ja andsid heal tasemel "täienduskursuse". Psühhodeelikumide propageerimist küll ei olnud - seda ei saa keegi ette heita. Pigem vastupidi, hoiatati ( Jeremy Narby Šveits). Me oleme lihtsalt alkoholikultuuri pooldajad ja tapame ennast valede mõtetega. Dennis MacKenna (USA) "keemiatund" oli väga hariv keemikutele. Luis Eduardo Luna (Brasiilia) andis väga sisuka kultuuriajaloolise ülevaate, kuidas portugaallased ja hispaanlased maailma jagasid ning hävitasid aastatuhandete tarkuse ja kohaliku kultuuri. Ka igivana küsimus: kas me näeme ja tajume oleme päriselt või oleme illusioonid ja visioonide vallas - ka see oli hea meenutada ja klassikutega võrrelda. Aitäh korraldajatele. Tark sai targemaks ja ega ebakompetentne ka rumalmaks ei jäänud!. Korraldus oli tasemel, aitäh eestvedajatele.