Uue seriaali "Alo" esitlusFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
21. september 2018, 21:56

GALERII | Vaata, milline värvikas seltskond käis telesarja „Alo“ esitlusel (3)

4. oktoobrist stardib Kanal 2 ekraanil sari "Alo", mida võib pidada Eesti esimeseks mocumentary stiilist sarjaks. Ehk teisisõnu on tegemist lavastatud dokumentaaliga, mille nimiosas mängib näitleja ja koomik Tõnis Niinemets.

Kümneepisoodilise sarja esitlus toimus 21. septembri õhtul Coca Cola Plazas Ale Coq´i sviidis. Esitlusel said sõna sarja produtsent Karl Kermes ja näitleja Tõnis Niinemets. Mehed jagasid tänusõnu kõigile asjaosalistele.

"Kõik inimesed, keda me tahtsime, selles ka osalesid. Mul on rõõm, et kaks aastat tagasi, kui Tartus oli draamafestival ja käisin Aasta Autos, et ideest võiks sarja teha, kuulsid kohe lava taga sellest Tallinna Linnateatri näitlejad Priit Pius ja Märt Pius, kes pärast etendust rääkisid, mis seal olla võiks. Oli näha, et neid ei ole väga telesse kutsutud," ütles Niinemets naerdes. 

Kermes tänas enda kõnes nii näitlejaid kui kogu sarja meeskonda. Samuti Aasta Auto tegijaid, kellele ideest räägiti 2016. aasta kevadel. "Ei kujutanud ette, et ühest turundusalasest koostööst, kus sündisid klipid Alost, kasvab välja seriaal."

Niinemets tuletas meelde, kuidas idee tegelikkuses alguse sai. "Tegelikult oli see Tallinn-Valga vaheline teelõik, kui me sõitsime Karliga etendusele ja ma ütlesin, et naljakas, et muusikutele antakse autosid, aga näitlejatele ei anta. Karl küsis selle peale, kas sa tahaksid? Mees lubas võtta selle oma südameasjaks ja sealt see asi kooruma hakkas." Sellest ühest lausest sündis kümneosaline sari.

Lisaks Niinemetsale astuvad sarjas üles Märt Pius, Priit Pius, Priit Võigemast, Linda Kolde, Reimo Sagor, Rein Pakk, Peeter Volkonski, Külliki Saldre, Liis Lass, Uku Uusberg, Kait Kall, Jim Ashilevi, Alo Kurvits, Saara Nüganen, Andres Mähar ja Riho Kütsar. Sarja režisööriks on Doris Tääker ning stsenaristideks Mehis Pihla, Jim Ashilevi ja Kait Kall. "Alo" produtsendid on Karl ja Birgit Kermes.