Seriaali "Alo" stenarist Jim AshileviFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
22. september 2018, 09:06

Uue sarja „Alo“ stsenarist Jim Ashilevi paotab telgitagust: televaataja saab nii nutta kui naerda

4. oktoobril jõuab Eesti televaatajate ette esimene mocumentary stiilis sari "Alo", mis räägib entusiastlikust automüügimehest. Sarja nimiosas särab andekas näitleja ja stand-up koomik Tõnis Niinemets. Sarja üheks stsenaristiks on Jim Ashilevi, kes ühines sarja meeskonnaga siis, kui tegelaskuju elas juba oma elu sotsiaalmeedias läbi Aasta Auto Škoda sketšide.

"Ühel hetkel sattusime Tõnisega telefonis rääkima. Mina kutsusin teda ühte teise kohta rolli tegema, tema kutsus mind samal ajal stsenaariumit kirjutama. Oli naljakas juhus, et meil oli mõlemal teineteist vaja ja siis värbasime ühtlasi teineteist teineteise meeskondadesse," naerab Ashilevi.

Sarja "Alo" kirjutajate reast puudu üks kirjutajatest ja hetkest, mil Jim ühines meeskonnaga, oli suur osa tööst juba tehtud. "Nii et ma hüppasin justkui liikuvale rongile," lausub Jim, kes teeb sarjas oma osa ka näitlejana. "Selle võrra oligi põnevam - saada pall kätte sellel hetkel, kui oli vaja hooaeg lõppu tüürida."

Mehe kirjutada jäi kümneosalise seriaali kolm viimast osa. Jim lubab, et kuigi tegemist on eelkõige huumoriga vürtsitatud seriaaliga, saab vaataja nii nutta kui naerda, mis on tema arvates parim kombinatsioon. Lisaks Jimile on kirjutajate ringis ka sarja produtsendid Karl Kermes ja Birgit Kermes ning Kait Kall ja Mehis Pihla. 

Sarja režissöör Doris Tääkeri sõnul on "Alo" Eesti esimene mockumentary stiilis komöödiaseriaal, kus kasutati tööstiilina näitlejate ja autorite ühisloomet (writers room). "Mulle kui režissöörile annab see võimaluse ja vabaduse katsetada spontaanset ülesvõtmistehnikat, sest näitlejad on oma rollid ise loonud ja nad tõesti tahavad neid mängida. Välismaal on selline loomisprotsess ammu kanda kinnitanud, Eestis veel mitte," on Tääker sarja valmimise kohta öelnud.

Sarja stilistiliseks inspiratsiooniallikaks on välismaised seriaalid "Modern Family", "The Office" ja "Miranda".