Foto: Viljar Särekanno
Inimesed
22. september 2018, 00:01

Bataat: magusa alatooniga juurikast saab tervislikke võikusid ja toekat suppi

Bataat ehk maguskartul pole eestlase toidulaual kuigi levinud, samas võiks päeva traditsioonilise võileiva asemel alustada bataadivõikuga ja lõunaks keeta kergelt magusa alatooniga püreesuppi. Kuigi bataati kutsutakse ka maguskartuliks ja mugul näeb kartuli moodi ka välja, käitub ta kulinaarses mõttes pigem nagu kõrvits.  

Bataat ehk maguskartul pole eestlase toidulaual kuigi levinud, samas võiks päeva traditsioonilise võileiva asemel alustada bataadivõikuga ja lõunaks keeta kergelt magusa alatooniga püreesuppi. Kuigi bataati kutsutakse ka maguskartuliks ja mugul näeb kartuli moodi ka välja, käitub ta kulinaarses mõttes pigem nagu kõrvits.  

Paar aastat tagasi jäi toidublogijale ning Pere ja Kodu retseptilisa toimetajale Paula Särekannole välismaiseid toiduportaale jälgides silma, et uus trend on asendada võileiba tehes leib bataadiviiluga. „Kuna armastan tervislikku toitu ja mulle meeldib katsetada, siis otsustasin  proovida. See on suurepärane võimalus vähendada oma menüüs nii süsivesikuid kui ka leiba-saia,“ ütleb Paula ja usub, et paar bataadiviilu jõuab isegi kiirel hommikul rösterisse torgata. 

Edasi lugemiseks: