NÄGI NOOTIDEGA VAEVA: Nele-Liis tunnistab, et nägi enne esitust koos Maikeniga prooviruumis vaeva, et õiged noodid kindlasti kuuldavale tuleksid.Foto: Robin Roots
Tele
28. oktoober 2018, 22:09

Neljanda näosaate võitja Nele-Liis: mind üllatas, et etteaste inimestele nii hinge läks (3)

„Olen natukene üllatunud ja keeletu, ma ei oskagi kommenteerida, mis just juhtus. Minu jaoks oli väga suur üllatus, et see etteaste inimestele nii hinge ja lõpuks ka mulle endale nii korda läks. Ju siin juhtus midagi, mida ei oskagi sõnadesse panna,” on Nele-Liis Vaiksoo oma näosaate võidust hämmelduses.

Nele-Liis, kes laulis filmist „Maailma suurim show-mees” tuntud lugu „Never Enough”, ei oska arvata, mis võis talle saatevõidu tuua. „Inimesed tulid lava taga juurde ja ütlesid, et mul on hea lihtne, lähen lavale ja lihtsalt laulan, sest seda ma ju igapäevaselt teengi. Tegelikult on mu närve selle ballaadi laulmisega kulunud palju rohkem kui eelmises saates, kui tegin Enrique Iglesiast. Võib-olla oli seekord just pinge, et inimesed ootavad minult head etteastet, sest olen laulja ja see ongi minu töö. Enne lavale tulekut nägime prooviruumis ikkagi vaeva, et need noodid kindlalt tuleksid.”

Vaiksoo kehastus Rootsi ooperilauljaks Jenny Lindiks (1820–1887), keda filmis mängis näitleja Rebecca Ferguson ning kellele andis kaadri taga hääle USA telesaates „The Voice“ osalenud lauljatar Loren Allred. „Kuna laulja tämber on minu omast palju madalam, üritasin mitte ainult noote tabada, vaid tabada neid nii, nagu need on originaalis lauldud. Samuti pidin mõtlema, kuhu vaatan, milline on Jenny olek ja millal ta sulgeb silmad. Ma ei saanud lihtsalt lavale tulla ja laulma hakata, pidin seda ikka läbi rolli tegema. Inimestel oleks igav olnud, kui oleksin seda lugu Nele-Liisina esitama tulnud,“ räägib ta.

Nele-Liis andis oma viis punkti Liis Lemsalule, kes kehastus Siaks. „„Chandelier” on väga raske lugu, see on lauljate nii-öelda surmlugu. Tean, kui väga Liis lava taga närveeris, enne saadet ütlesin talle, et mine pane täiega. Sellist tämbrit – nagu Liis ka täna tegi –, mis on kogu aeg murdumise ääre peal, on väga raske saavutada. Minu meelest sai ta oma ülesandega suurepäraselt hakkama,” kiidab Vaiksoo Liisi.