Hans Martti koos Marta Laanega saates „Su nägu kõlab tuttavalt“.Foto: Robin Roots
Tele
28. oktoober 2018, 22:10

„Kiki Miki“ refrääni laulnud poisi ema: Hans ootas väga näosaatesse tulemist (6)

Marta Laan parodeeris näosaates räppar Aropit. Esitamiseks valis ta loo „Kiki Miki“, mida esitas koos temaga ka originaalloos refrääni laulnud Hans Martti. „Endal oli ikka väike ärevus sees. Hans ootas ja tahtis väga saatesse tulla,“ räägib Hansu ema Kalli, kes oli pojale kaasa elama tulnud.

Kalli selgitab, et Hansu kutsus „Kiki Mikit“ laulma Aropi plaadi salvestaja Erko Niit, kes on ühtlasi poisi kitarriõpetaja. „Hans on aastaid laulnud, tantsinud ja pille mänginud. Tema jaoks on see lihtsalt äge, ta tahab kõike teha,” ütleb ema, et poeg oli pakkumisega kohe nõus.

„Igal hommikul ärkame klaverimängu peale,“ poetab vahele ka Hansu isa. „Tal on oma toas voodi kõrval alati klaver või kitarr. Nii et kohe hommikul hakkab pillimäng ja laulmine pihta. Hans laulab Toomas Volli juures ja Tallinnas Kalevi poistekooris, tegevusi on tal väga palju,“ ütleb ema.

Poeg ei laula „Kiki Mikit“ iga päev. „Meie kuuldes ta pigem seda ei laula, ta on lugu esitanud korra Saku suurhallis. Muidu laulab ta küll kogu aeg, aga kõike muud,“ sõnab Kalli. Ema arvab, et kui Hans peaks juhtuma lugu raadiost kuulma, siis ei jääks ta seda tõenäoliselt pikemalt kuulama.

Hans jäi ise oma etteastega üldjuhul rahule. „Läks enam-vähem. Nihu ei läinud otseselt midagi,“ jääb poiss tagasihoidlikuks. Proovid läksid Hansu sõnul hästi ning Martaga koos esineda oli tore. „Meil oli lava- ja tantsuproov ning Maikeni juures proov,“ ütleb ta.