Daenerys Targaryen Foto: HBO/AP/Scanpix
Tele
20. september 2018, 14:17

FÄNNID TEAVAD: milline „Troonide mängu“ tegelane kõige rohkem Eestiga sarnaneb? (1)

„Troonide mängus“ on kümneidja kümneid tegelaskujusid, kel kõigil on omamoodi iseloom ja eripärad. Seriaali fännilehekülg analüüsis kõiki tegelasi ning leidis neile vaste ühe Euroopa riigi näol, nimetatud sai ka Eesti!

Eestit seostavad fännid Sandor Cleganega, keda tuntakse hüüdnime The Hound järgi. „Eestil ei ole alati lihtne olnud. Erinevatel aegadel on riik olnud okupeeritud taanlaste, rootslaste ja Nõukogude liidu poolt. See on riik, mis seab prioriteediks arengu, väärtustades tehnoloogia kasutamist,“ kirjeldatakse fännilehel Eestit.

„Nagu Eestilgi, on ka Sandor Cleganel ehk The Houndil raske minevik. Mitte ainult ei põlenud pool tema nägu ära psühhopaatilise vanema venna käe läbi, kuid tal oli ka reputatsioon Lannisteride palgamõrtsukana. Läbi erinevate katsumuste kasvas ta karakterina ning omab nüüd fännide südametes erilist kohta, isegi kui ta vahepeal tolvan on,“ kirjeldatakse karakterit.

„Cleganelil on omad veidrused, nagu ka Eestil. Kas te teadsite, et Eestist tulevad maailma parimad sportlased naisekandmises? Samamoodi kandis Cleganel Sansat oma õlal läbi vihaste kuninga valduste kodanike hordide,“ kirjutatakse veebilehel.

Selliseid sarnasusi, mitte küll väga nägusa sõjamehe ja Eesti riigi vahel, fännid leidsid.

Sandor Clegane "The Hound" Foto: HBO

Lätit seostavad fännid aga tegelaskujuga Grey Worm (tõlkes Hall Ussike). Nende arvates on Läti, nagu nimetatud tegelanegi, müürilill, mis lõpuks õitsele puhkes. Nagu teiste Balti riikide puhul, valitsesid ka Lätit ajaloos paljud teised riigid.

Fännileht kirjutab, et Grey Worm treeniti olema halastamatu tapja, kes sunniviisiliselt kastreeriti ja kelle elu hooaegade alguses kõige parem ei olnud. Kuid pärast seda, kui Daenerys Unsullide sõjaväe vabastas, läks Grey Wormi elu õitsele ning temas tuli esile huvitav persoon, kes väärtustab sõpruseid ja isegi juhib Danerys’e sõjasalkasid.

Ka Läti pidi võõrvõimude all kannatama ning kaks korda oma iseseisvust välja kuulutama. Läti riik on nüüd kiiresti muutumas ja nende majandus kasvamas. „Nagu Grey Worm, on ka Läti edasi liikumas ja paremuse poole muutumas,“ loovad fännid paralleele.

Grey Worm Foto: HBO

Seriaalis peategelaseks tõusnud Jon Snow'd seostatakse fännide poolt väikese Islandiga. „Kas teadsite, et Islandi hüüdnimi on „Tule ja jää maa“? Nagu see nimi viitab, on Island koduks suurtele liustikele, kuid ka maailma kõige aktiivsematele vulkaanidele. Ka Jon Snow päritolu on seotud liiduga tule ja jää vahel, kuna ta on Lyanna Starki ja Rhaegar Targaryeni sohilaps,“ kirjeldatakse veebilehel.

Jon Snow Foto: HBO

Seriaali kuningannat Daenerys Targaryeni seostavad fännid aga hoopis Türgiga. Fännide sõnul on pidanud ka Türgi naised, nagu Khaleesigi, oma õiguste eest võitlema ja suurtele probleemidele vastu astuma.

Daenerys Targaryen Foto: AP/Scanpix