"Su nägu kõlab tuttavalt" Lauri Liiv Märt SultsinaFoto: Robin Roots
Tele
21. oktoober 2018, 22:20

Lauri Liiv: loodan, et Märt Sults ütleb mulle ikka tänaval tere ja ei pane vastu hambaid (5)

„Väga raske on arvata, mis härra Sults minu etteastest arvab, sest ma ise ei tunne teda. Alati loodan südames, ka oma Ilves Sistersi numbri puhul, et inimestel on huumorisoon olemas ja nad suudavad enda üle natuke naerda,” sõnab kolmanda näosaate võitja Lauri Liiv.

„Ma väga loodan, et ka Märdil on huumorisoon olemas ja ta ei pane seda pahaks. Tegelikult on ta väga hea paroodiamaterjal, sest igaühte parodeerida ei saagi. Seal peab olema mingi aines ja muidugi keerasin ka vinti peale – see ongi paroodia mõte – aga loodan, et ta ikka ütleb mulle tänaval tere, kui mind näeb ja ei pane vastu hambaid,” naerab Lauri.

Kõige keerulisemaks pidas Liiv etteaste juures Sultsi hääle imiteerimist. „Tal on ju looduse poolt antud tohutult suur hääl. Kuid kuna see on lihvimata, tuli tooni natukene otsida, et ei läheks liiga ilusaks ega samas liiga koledaks. See pidi olema täpselt piiri peal, tema isikupärane toores toon,” selgitab Lauri. „Muidugi oli raske ka silmade lahti hoidmine. Sultsil endal on hästi suured silmad ning tema ei pea pingutama, aga minul palju väiksemad ja pidin kogu aeg mõtlema, et silmad oleksid korralikult lahti.”

Lauri sai Otiga võrdselt punkte ning võitjaks pidi tulema inimene, kes on eelnevalt rohkem esikohti saanud. Kuna ka see number oli Leplandil ja Liivil võrdne, viskas kohtunik Olav Osolin lihtsalt kulli ja kirja. „Topeltvõit ei olnud saates tegelikult esimest korda. Kui mina osalesin kolmandal hooajal, oli topeltvõit esimeses saates minu ja Märt Müürissepa vahel. Mina tegin Savisaart ja kui õigesti mäletan, tegi Märt Antonio Banderast. Tookord pidas aga vett see, et võitja on inimene, kes sai rohkem maksimumpunkte, sest mina sain ühelt inimeselt rohkem. Täna läksime veel sammukese edasi ning läks kulliks ja kirjaks, kuid minu meelest võitsime Otiga mõlemad. See, et ma tegin numbri uuesti ja sain võimaluse heategevuslikult toetada Kiusamisvaba Kooli, oli sümpaatne,” räägib Liiv.

Naeris Marta etteaste ajal südamest

Viis punkti sai Lauri käest sel korral Marta Laan. „Mulle tõesti meeldis Marta number, naersin tema etteaste ajal südamest ja see on minu jaoks alati hea kriteerium – järelikult oli naljakalt tehtud. Häid numbreid oli mitmeid, näiteks Oti parodeeritud Michael Jackson. Ka Nele-Liis tabas minu meelest väga hästi Enrique Iglesiast – naisena ei ole sellist numbrit üldse kerge teha. Samuti oli minu meelest väga äge Tanel, tal tekkis mõnus Annie Lennoxi hoiak, mis oli sellise numbri puhul vajalik. Siin on kõik nii head inimesed, et väga raske on kedagi esile tõsta,” tõdeb Liiv.

Oma võidu, 1000 eurot otsustas Lauri anda organisatsioonile Kiusamisvaba Kool. Sama tegi ta ka kolmandal hooajal. „Annetan uuesti neile, sest suvel panid mind Tallinna noortejõukude verised arveteklaarimised mõtlema. Arvan, et Kiusamisvaba Kool on sümpaatne just seepärast, et tegeleb selliste probleemidega rohujuure tasemel. Loodetavasti ei jõua nad suureks kasvada ja päriselt sellisteks muutuda, kui on inimesi, kes pööravad sellele noorte õrnas eas tähelepanu. Kui ühiskond on närviline ning kohati kiuslik ja vihane, siis lapsed tunnetavad seda ja see kandub neile edasi. Noori ei saa selles alati süüdistada, neid peab pigem mõistma ja aitama,” leiab ta.