MetallicaFoto: Reuters/Scanpix
Saund
19. september 2018, 16:05

Kas Metallica annab järgmisel aastal ERMi õuel kontserdi? Väidetav korraldaja Eva Palm: me ei korralda mitte midagi! (4)

Tartu Postimees kirjutab, et järgmise aasta juulis esineb Eesti Rahva Muuseumi taga endisel sõjaväelennuväljal legendaarne hevimuusikabänd Metallica. Väidetavalt kontserti korraldava Live Nation Estonia peapromootor Eva Palm aga kuulujuttu kinnitama ei tõtta.

"Ma praegu loen seda artiklit ja mind lihtsalt hämmastab ajakirjanike täiesti nurjatu suhtumine," jagab Live Nation peapromootor Eva Palm enda hämmeldust. "Päriselt ka. Me ei korralda mitte midagi!" ütleb naine resoluutselt. "Kus sellist infot võetakse? Kes sellist juttu räägib?" on Palm nõutu. "Kõik teavad nagu kõike."

"Artiklis väidetakse, nagu saaks kontsert toimuma 100%. Mul küll bändiga mingit lepingut pole," ütleb Palm. "Kuna mul lepingut ja kinnitust pole, ei saa ma öelda, et midagi tuleb."

Küsimusele, kas Live Nation Estonia on Metallica mänedžmentiga ühenduses olnud, sõnab naine, et ta on ühendust võtnud paljudega. "U2-ga, Coldplay'ga... olen iga kuue kuu tagant kontaktis. See, kui ma kontakti võtan, ei tähenda midagi," ütleb ta. "Mulle võidakse öelda, et see raha ei sobi, nägemist, me teeme selle kuskil mujal."

Selge on see, et mingid konksud on kontserdikorraldaja Ameerika kultusbändi osas vette pannud. "Ma ei lükka selles mõttes ümber, et loomulikult teen ma iga päev pakkumisi. Tahan igasuguseid artiste siia ja Baltikumi saada. Aga enne, kui ma ei ole ametlikku lepingut allkirjastanud, ei saa ma midagi öelda," kinnitab ta. "Jah, ma olen pakkumise teinud, aga mis siis sellest," ütleb Palm, kuid lisab, et on pakkumisi teinud samal ajal veel 150-le bändile. Seda, kas ja kus mingi kontsert toimuma saab, otsustavad artisti agent ja mänedžment.

Kui peaks juhtuma, et Metallica tõesti Eestisse tuleb, oleks see nende jaoks juba neljas kord Maarjamaad väisata. Esimest korda käidi Eestis aastal 1999 Tallinna lauluväljakul. Siis tuli kokku 25 000 inimest. Aastal 2006 tulid nad tagasi, samuti lauluväljakule ja tõid kokku lauluväljaku suurima publiku - 78 000 inimest.

Metallica kodulehel on kontserdid märgitud tuleva aasta märtsikuuni, seega näitab vaid aeg, kuidas siis asi on.