Merlyn UuskülaFoto: Daisy Lappard /Ajakirjade Kirjastus
Inimesed
19. september 2018, 11:03

SELLE SÜGISE HITT? Merlyn Uusküla esitleb uut ballaadi: kõikides suhetes tuleb kord hetk, kui küsida kas jätkata koos või lähevad teed lahku (4)

Lauljanna Merlyn Uusküla esitles 19. septembril raadio Elmar hommikusaates värsket singlit "Homne plaan".

Merlyn on teada Eesti klubimuusika kuningannana, kelle hitid "Raju reede" ja "18" on Eesti publik soojalt vastu võtnud. Uus lugu "Homne plaan" on hoopis teist masti. "Kui sellest loost rääkida, siis olen mitu aastat tantsu- ja diskorütmis toimetanud. Tekkis tunne, et võiks üle pika aja teha ka sellise südamliku ballaadi," rääkis Uusküla saates. 

Merlyn lisas, et oma soolokarjääri ja ka tüdrukutebändi Nexuse ajal on tema repertuaaris leidnud koha vaid mõni üksik ballaad. "Tekkis selline tunne, et võiks teha südamliku ilusa ballaadi." Merlyn lisas, et loole tuleb lisaks ka tantsuline remix, mis hetkel on juba töös. 

Uut lugu peab lauljanna universaalseks selles mõttes, et seda võib igal hetkel kuulata. "Ei ole vahet, kas kuulad seda hommikul või õhtul. Pigem on selle loo puhul eriline sõnum ja viis," lausus Uusküla. "Kui süvened, võib see igal ajal kõnetada." Uusküla lubab, et tantsuversioon tuleb piisavalt hoogne, et rahvast klubis tantsitada.

"Homne plaan" on valminud koostöös ansambli Nexus kunagise produtsendi Vahur Valgmaaga, kellega üle kümne aasta taas ühes ruumis muusikat tehti. "Me oleme läbi interneti küll teinud lugusid, kui me kumbki vahepeal Eestis ei elanud. Aga sellist hetke, et oleme mõlemad Eestis, istume stuudios maha ja hakkame lugu tegema, pole olnud."

Merlyn rääkis, et kohati oli äratundmisrõõmu, aga samas oli kogemus ka uus ja huvitav. "Me oleme vahepeal mõlemad edasi arenenud ja uut juurde õppinud." Lauljanna lausub, et koostöö Valgmaaga oli väga mõnus. 

Merlyn rääkis saates, et värske lugu räägib paarist, kes on oma suhtes jõudnud hetke, kus teineteisele esitatakse küsimus "Mis on meie homne plaan?". "Usun, et selles loos on hästi palju äratundmist." Naine arvab, et kõikides suhetes tuleb kord selline hetk, kus selline küsimus esitatakse – kas jätkata koos või lähevad teed lahku. "Ma ei ütleks, et see on otseselt lahkuminekulaul, aga see on iga paari enda otsustada, kas nad võtavad väikese pausi või lähevad lahku. Selline mõnusa sõnumiga lugu," leiab lauljanna.

Merlyn lisab, et loo sõnum ei ole võetud laulukirjutajate enda elust. "Need on ühed vanad sõnad, mille taaselustasime. Sõnad olid tuumikuna juba valmis," selgitas ta. 

Täispikka saadet kuula SIIN.

Kuula värsket ballaadi "Homne plaan" siin: