Monika Tamla „Aktuaalse kaamera“ uudisteankurina.Foto: Elina Poll-Riives/ERR
Tele
18. september 2018, 18:58

Loe, millega tegeleb „Aktuaalsest kaamerast“ lahkunud Monika Tamla nüüd! (28)

Eilses "Ringvaates" külastas Marko Reikop Tallinna Tehnikaülikooli 100. juubeli kontserti. Seal kohtas ta ka TTÜ vilistlast, endist "Aktuaalse kaamera" ankrut Monika Tamlat, kes ootamatult uudistesaatest lahkus. Avalikkuse tähelepanu alt eemale hoidev naine nõustus kunagisele kolleegile ka intervjuu andma. 

Reikop uuris, kuidas Tamla tunneb end üle pika aja otse-eetris: "Päris hirmutav ja närvesööv! Ma püüan hakkama saada," vastas naine ausalt. 

Reikop päris ka seda, millega naine nüüd, pärast televisoonist lahkumist tegeleb. "Ma töötan riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskuses nõunikuna. Tegeleme igapäevaselt tippjuhtide ja nende järelkasvuga, hoolitseme selle eest, et Eestis oleks avalikus teenistuses kõike ägedamad tippjuhid nii praegu kui tulevikus," rääkis Tamla. 

Tamla tõdes, et tunneb televisiooni vastu endiselt suurt huvi. “Ikka, huviga vaatan, aga tänu sellele, et meie telekavaatamist dikteerib nüüd üks kahe ja poole aastane noorhärra, siis paraku pigem me vaatame ETV2-te, kust tulevad lastesaated," sõnas ta.

Reikop küsis, et kas Tamla vaatab nüüd oma endiseid kolleege erilise kriitikameelega, Tamla tunnistab, et ta on pigem mõõdukas telekavaataja. “Mitte kõige kriitilisem, aga mitte ka kõige leebem. Eks ma oskan paljudele asjadele kas tähelepanu pöörata, või vastupidi silma kinni pigistada, ma tunnen selle töö telgitaguseid."

Pikaaegne "Aktuaalse kaamera" uudisteankur Monika Tamla lahkus omal soovil ERR-ist. Selle aasta 1. mail juhtis Tamla uudisteankruna viimast korda "Aktuaalset kaamerat".

"20 aastat tööd teleekraanil on piisavalt pikk ja vastutusrikas aeg, et tunda vajadust uuteks väljakutseteks. Olen ääretult tänulik kõigile headele kolleegidele nii „Aktuaalses kaameras“ kui ka Eesti Rahvusringhäälingus tervikuna ühiselt töötatud aastate ja tehtud saadete eest. Olin, olen ja jään ERR-i patrioodiks ka nüüd, kui elu mind uusi võimalusi avastama viib," kommenteeris Tamla otsust lahkuda.