Inimesed

Mihkel Kärmas: inimesed peaksid nõudma poliitikutelt, et ei kasutatakse plasttopse ja neid kurikuulsaid õhukesi kilekotte! (8)

LISA KOMMENTAAR

inimesed19. september 2018, 14:31
peaksid nõudma, et riikide valitsused teeksid plastist puhtaks maailmamere. See hulpiv ollus seal on ka enamasti juba ära loputatud. Teadaolevalt 80% toodetud plastikust pidi merre jõudma. Ma olen käinud Aafrikas ja Indias ja näinud, et prügikäitlus seal puudub. See Euroopas laiali olev rämps on köki-möki võrreldes Aasia ja Aafrika riikide suurlinnade rämpsuga. Meie siin võime oma 0,2% rämpsu kokku korjata, aga ookean ei muutu sellest oluliselt puhtamaks. Loomulik on minu arvates siiski see, et inimesed oma järelt ka koristavad, aga suuri muutusi ei tee üksikisikud, vaid riigid. Nii tootmise kui koristamise koha pealt.
Terve mees19. september 2018, 13:18
Võiks hoopis prillid ära keelata inimestel.
Tohoh19. september 2018, 12:13
Kas kõik asjad, mida mõned inimesed valesti kasutavad, tuleb ära keelata? Ootaksin Kärmase taoliselt ajakirjanduse tegelaselt palju targemat lähenemist. Minu arusaamine on selline, et kordades karmimalt tuleb karistada neid, kes sodi loodusesse loobivad, mitte karistada neid inimesi, kes korralikult käituvad mugavuste äravõtmisega, See võrdub meil tehtud liiklusreguleeringuga kui mõnedel, headel teelõikudel kehtinud kiirusepiirang 100 km. tunnis, ära keelati põhjendusega, et näed, kihutavad üle 120 km. tunnis. Kes selle tagajärjel kaotas, kas tõesti need kihutajad, kes siiani edasi kihutavad või hoopis need korralikud liiklejad, eks reegleid järgivad ja nüüd peavad neil headel teelõikudel jälle venima?
aga19. september 2018, 11:04
sinkide pakendid ja krõpsude kotid jne.? eesti inimene ei oska mõelda, muudkui jahutakse nendest õhukestest kottidest
mh18. september 2018, 21:31
Jumala rahumeeli kasutan edasi, küll jah loodusesse ei loobi .
18. september 2018, 20:41
Võtsin kaupluses banaanid ilma plastikkotita, kassapidaja pani nad ikkagi plastikkotti, ütlesin, et ei soovi kotti, kuid vastus oli, et nii peab olema. Millest me räägime.
Uss18. september 2018, 20:19
Mida nõuda i diootidelt?
Meie poliitikutele käiks see üle jõu.
Liiga raske teostada.
Vaat railbaltiku promomine ja Eesti metsa hävitamine on teine lugu.
Imelihtne.
Ptüi.
18. september 2018, 17:54
Alustama peab sellest, et neid ei toodetaks enam. Mida tehakse siis nendega kui aina juurde vorbitakse? Pange tootmine seisma!