Elektriautode maratoni startFoto: Martin Ahven
Inimesed
18. september 2018, 12:02

GALERII | Estonia teatri eest startis elektriautode maraton, võistlevad ka Ivo Uukkivi ja Zuzu Izmailova (14)

Tallinna-Monte Carlo maratonil võistlevad elektriautod asusid täna  Estonia eest teele Monaco poole. Tallinna-Pärnu etapil osaleb teiste seas ka Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova ja näitleja Ivo Uukkivi tiim PÕXIT, kellega Õhtuleht sõidu kaasa teeb. 

Võisteldakse kahes kategoorias: Nissan Leaf EV-d ja vabaklass, kuhu olid oodatud kõik elektriautod. Vabaklassis astusid etapil Tallinn-Pärnu ühiselt võistlustulle ka Züleyxa Izmailova, Ivo Uukkivi ja Märt-Jaanus Jelsukov elektriautoga Jaguar I-Pace.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on elektriautode maraton spordisündmus, mille laiem eesmärk on keskkonnateadlikkuse tõstmine. „Seetõttu nimetasime ka oma tiimi PÕXIT-iks ehk põlevkivienergiast loobumise kavaks. Tahame tähelepanu juhtida sellele, et kuniks üle 90% Eestis toodetavast elektrist pärineb põlevkivist, on siin ka kõige keskkonnateadlikumal tarbijal sisuliselt võimatu väikese ökoloogilise jalajäljega elada,“ ütles Izmailova. Tiimiliige näitleja Ivo Uukkivi kommenteeris nimevalikut sõnadega, et põlevkivienergia kasutamine on Eesti suurim keskkonnaprobleem ja lisas, et see on umbes sama tasuv kui põlevkivist ühekordsete kaminate tootmine.