Foto: Mardo Männimägi/Golden Club
Inimesed
18. september 2018, 20:24

Mihkel Raud sattus trennihulluse küüsi: käisin jõusaalis absoluutselt iga päev! (13)

"Ma läksin vahepeal trenniga sõna otseses mõttes hulluks ja käisin jõusaalis absoluutselt iga päev," kirjutab teleajakirjanik, kolumnist ja muusik Mihkel Raud. 

Mihkel sattus vahepeal aga oma treeningutega nii hoogu, et keha hakkas endast vaikselt märku andma. "Mu keha hakkas oma tunnetest tasahiljukesi märku andma: õlad kippusid öösiti valutama, käed surid magades ära ning hommikul ärgates olid kondid tavalisest palju kangemad," räägib mees.

Siinkohal tuletab Raud meelde treenerite kuldse reegli, et alati peab kuulama enda keha. "Treenerid räägivad kehast nii, justkui asuks see minu peast kolme meetri kaugusel. Justkui mõtleks mu keha iseseisvalt, minu omadest targemaid mõtteid. Kõige naljakam on aga see, et mõtlebki. Treeneritel on nimelt tuline õigus – minusugused kipuvad end oma kehast targemaks pidama ja tulemuseks on vigastused."

Mihkel tunnistab, et tema trennihullus läks vahepeal nii hulluks, et mees tegeles sellega mitu korda päevas. "Igal hommikul ärgates põrutasin kohe sada kükki ja kuuskümmend kätekõverdust ning õhtul enne magamaminekut teise sama palju juurde. Kui trenn, siis trenn, eksole."

Raua sõnul aga tasub treenerite nõuannet kuulata: oma keha tuleb tõsiselt võtta. „Ilmselt oli aeg aru saada, et oma keha ei õnnestu ka kõige nupukamal tüübil üle kavaldada. Narri keha üks kord, tema narrib üheksa korda vastu. Sellest ajast teen iga kahe päeva tagant puhkepäeva ja hommikuvõimlemise jätsin üldse maha. Keha on õnnelik. Mina kah.“

Seega, Mihkel manitseb kõiki trennihoolikuid, et need ikka enda keha kuulaksid ja ületreenimisega liiga ei teeks.

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe Golden Clubi leheküljelt.