Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
18. september 2018, 09:37

VIDEO | Emmy-võitja tegi keset tänukõnet oma sõbratarile abieluettepaneku!

See on romantika! Eileõhtusel Emmy teleauhindade jagamisel said nii saali- kui ka telepublik osa liigutavast abieluettepanekust, mille Emmy laureaadist lavastaja tegi tänukõne käigus.

Glenn Weiss (57) võitis karjääri 11. Emmy auhinna tänavuse Oscarite gala teleülekande režissöörina. Ta alustas oma tänukõnet kaastööliste tänamisega, kuid ütles, et peoõhtu on tema jaoks magusmõrkjas, sest vaid kaks nädalat tagasi oli surnud tema ema.

"Vaevalt et mu süda päris terveks saab," nentis Weiss. Kuid Glenni sõnul oli ema soov, et ta keskenduks nüüd elu päikselisemale poolele. "Ja ta jumaldas mu sõbratari Jani, kes on mu päiksekiir." Nende sõnadega pöördus Glenn oma partneri Jan Svendseni poole. 

"Sa imestad, miks ma ei taha sind oma sõbratariks nimetada?" küsis Weiss. "Sest ma tahan sind nimetada oma abikaasaks."

Svendsen ahmis õhku, tema silmisse kerkisid pisarad ning ta hakkas meeleheitlikult noogutama. Publikus vallandus tormiline aplaus, paljud kargasid püsti. Kaunis hetk rõõmustas ja liigutas teiste seas ka "Sherlocki" tähte Benedict Cumberbatchi ja "Krooni" peaosatäitjat Claire Foyd. 

Mõistagi ei jäänud Janil nüüd üle muud kui lavale tulla. Sõrme sai ta sama sõrmuse, mis Weissi isa oli 67 aastat tagasi oma vastse kaasa sõrme libistanud. "Ja mu vennad ja õed võtku teadmiseks, et ma ei pannud seda pihta! Isa teab, et see minu käes on!" naljatas Weiss, enne kui oma kallima ees ühele põlvele laskus. 

Vox.com märgib, et Weiss on 2003. aastast saadik võitnud kategooria Directing for a Variety Special Emmy peaaegu igal aastal. "See tähendab, et ta on saanud juba kümme katset oma tänukõnet paika timmida, ja see võib seletada, miks ta oli valmis kogu kõnet abieluettepanekule kulutama."