Hannes HansoFoto: Teet Malsroos
Poliitika
17. september 2018, 13:52

Hannes Hanso lahkub kevadel poliitikast (36)

Hannes Hanso annab Facebooki vahendusel teada, et tema enam järgmistel valimistel ei kandideeri. Mees kavatseb edaspidi rohkem aega pühendada oma naisele ja lastele.

"Olen kuulnud, et on olemas elu ka väljaspool poliitikat. Kas vastab tõele," arutleb mees postituse alguses.

Hanso jätkab, et teavitas eile oma kolleege SDE fraktsioonist, et on otsustanud oma poliitikukarjäärile joone alla tõmmata.

"Järgmistel valimistel seetõttu ei kandideeri. Õnnitlen konkurente teistest erakondadest, kes nüüd kõik kergemalt hingata võivad," muigab mees.

Hanso kirjutab, et hindab enda poliitikas oldud aastaid väga. See on tema sõnul olnud võimas kogemus. Hanso on muuhulgas ametis olnud nii Kuressaare linnapea, riigikogu väliskomisjoni esimehe, kaitseministri, riigikaitsekomisjoni esimehe ja NATO parlamentaarse assamblee teadus-ja tehnoloogiakomitee alakomitee juhina.

"Olen olnud osa paljudest suurtest otsustest ja nende tegemise protsessist. Olen kohtunud paljude selle maailma suurte ja vägevatega... Käinud läbi rohkem kui pool maailma. Lihtsa külapoisi jaoks Saaremaalt Orissaare tagant metsast, on see päris kõva sõna," nendib Hanso.

Siiski möönab mees, et on elu üle järele mõelnud ja otsustanud peale selle riigikogu volituste lõppu elus uue lehekülje pöörata.

"Mul on abikaasa Riina ja neli väikest last, eks see töine panus on paljuski tulnud millegi muu arvelt. Vast saame koos tulevikus natuke rohkem aega veeta! Aga seda enam läheb mulle korda, et Eesti riik oleks hästi juhitud/kaitstud, ning julgeolek tagatud."

Hanso lisab, et kui vähegi võimalik, kavatseb ta jätkata ka praeguse koalitsiooni osana.