Foto: Liis Vaksmann
Eesti uudised
17. september 2018, 07:08

NOORTEKAMBAD: turvafirma palkamine maksis Tallinna linnale 16 588 eurot    (8)

Tallinnale läks kesklinnas hirmu külvanud noortekampade tõttu turvafirma USS palkamine maksma 16 588 eurot.

„Leping turvafirmaga USS Security oli sõlmitud kuuenda septembrini ja selle pikendamiseks vajadust me ei näe,“ selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet Õhtulehele. Mehitatud valveteenuse ostmine turvafirmalt läks lepingu järgi maksma 13 824 eurot, millele lisandub käibemaks. Lepingu põhjal osutas firma valveteenust 11 objektil: Kanuti aias, Tornide väljakul, Skåne bastionil, Toompargis, Harjumäel, Falgi pargis, Politseipargis, Tammsaare pargis, Musumäel, Lembitu pargis ja Poolamäe pargis.

Noortekambad ei paistnud viimastel nädalatel kesklinna parkides korrarikkumistega eriti silma, märgib Svet. Oli vaid üksikjuhtumeid, kus turvatöötajatel tuli sekkuda – kas alkoholi tarvitamise tõttu (neljandal septembril meremuuseumi juures oli 11 noort, sealhulgas ka alaealisi, kellele tuli kutsuda politsei) või noorte ebakorrektse käitumise pärast (viiendal septembril Toompargis oli kümmekond noort jalgadega pinkidel ja kuulas valju muusikat, turvatöötaja märkuse peale nad lahkusid). Kuuendal septembril lõhkus seitsmeliikmeline noortekamp Musumäel klaaspudeli, kuid korjas turvatöötaja käsu peale killud kokku, vahendas Svet.

Sveti sõnul tuleb edaspidi noorte kuritegevuse ja sellega kaasnevate probleemidega süsteemsemalt tegelda. See hõlmab näiteks tõhusamat ennetustööd, mis tähendab eeskätt paremat koostööd lapsevanemate, politsei, lastekaitse, kooli, noorsootöötajate ja sotsiaalhoolekande vahel. „Kuritegevuse tõkestamise ja selle vastu võitlemise eest vastutab politsei. Siin võiks riik kaaluda politseiressursside suurendamist, või kui see võimalik ei ole, siis peaks taas kaaluma võimalust laiendada kohalike omavalitsuste munitsipaalpolitsei õigusi,“ ütleb Svet. Samuti plaanitakse koos PPA ja arhitektidega järg-järgult kesklinna parke üle vaadata mõttega, et mida võiks neis muuta suurema turvatunde tagamiseks.