Michel Siittowi näitus KUMUs
Inimesed
16. september 2018, 20:02

GALERII JA VIDEO | Inimesed seisid tunde KUMUs järjekorras, et Michel Sittowi näitusele pääseda (5)

Pühapäeval oli kõigil kunstisõpradel viimane võimalus KUMUs näha näitust „Michel Sittow. Eesti maalikunstnik Euroopa õukondades“. Selleks, et näitusele pääseda, tuli isegi kuni kolm tundi järjekorras seista. 

Järjekorrad veinisid kunstimuuseumis tõesti pikaks. Kui pilet ostetud, tuli seista järjekorras, et näitusesaali pääseda, sest turvamehed lasid inimesi sisse jaokaupa. Vapramad seisid järjekorras lausa kaks-kolm tundi.

Pikalt ette valmistatud näitus sai Kumu direktori Kadi Polli sõnul oodatult suure publikutähelepanu: „Eriti viimastel nädalatel septembris oleme ennast tundnud nagu Louvre’i kunstimuuseum Delacroix’ näituse ajal. Ainult et erinevalt Prantsusmaast on Eesti muuseumide ja kunstipubliku jaoks sedavõrd suur rahvarohkus siiski erandlik, pannes proovile nii muuseumi ruumide, kliimasüsteemide, hariduskeskuse, teenindajate kui ka poe võimed ja piirid. Palju tänu kõigile suure huvi, kaasaelamise ja mõistva suhtumise eest!“.

Natuke rohkem kui kolme kuu jooksul käis Sittowi näitusel üle 64 000 inimese, sealhulgas üle 11 000 viimase nädala jooksul, mis teeb sellest ühe kõige arvukama külastajaskonnaga näituse Kumu ajaloos. Läbi viidi meistriklassi ekskursioone, kus osales rohkem kui 500 last, hulgaliselt näitusetutvustusi, muuseumitunde ja lastelaagreid.

Vaata videost ja galeriist, mis näituse viimasel päeval KUMUs toimus.