Kaili Aavik Street Mirror ExpolFoto: Erlend Štaub
Inimesed
16. september 2018, 16:05

Tätoveerija Kaili Aavik: praegu on moes julged ja nähtavad tätoveeringud (43)

"Praegu on väga moes mitte popp olla, vaid teha just ebatavalisi, üllatavaid ja originaalseid tätoveeringuid," räägib tätoveerija ja tattoo-salongi Mamas Pride Tattoo omanik Kaili Aavik.

"Hästi äge on see, et praegu tuleb palju originaalseid ideid. Moes on julged kohad ja tätoveeringuid ei tehta peitu, vaid pigem väljapaistvatesse kohtadesse - tätoveeringut kantakse nagu ehet. Moes on julged, nähtavad tätoveeringud," räägib ta. 

Samuti on hetkel populaarsed geomeetrilised nahapildid ja palju tehakse ka loomi. Üldiselt on igal tätoveerijal oma käekiri ja eelistus, mis stiili pilte tehakse. "Üks kunstnik ei saa kõiges hea olla. Teed ikka seda, kus kaasa mõtled ja mis sind inspireerib," ütleb Aavik. "Eestis on nii palju häid tätoveerijaid ja me saadame julgelt teiste juurde tegema," sõnab Kaili, et tätoveerijad pole konkurendid, vaid pigem kolleegid. "Meil pole võistlus, et kes saab rohkem tööd teha ja saadame julgelt teiste juurde tegema pilte, mis enda jaoks ei ole ehk esimene valik."

Kaili ütleb, et tätoveerijatel tuleb tihti ette ka seda, et salongi tulnud inimene tuleb pildi kohavaliku osas ümber rääkida. "Kui internetist otsida sõrmetätoveeringut, tulevad värskete tätoveeringute pildid, mis on väga ilusad. Meie kohustuseks on inimestele rääkida, et see ei ole 20 aasta pärast enam ilus," ütleb ta.  

Sõrmenukid, peopesad, tallaalused, sõrme siseküljed ning käe- ja jalalabade välisküljed on tema sõnul sellised kohad, kus pilt aastate pärast enam hea välja ei näe. "Just sellised kohad, mis igale poole vastu hõõruvad. Sõrme siseküljed on ju kogu aeg üksteise vastas, inimesed kannavad sõrmuseid ja pesevad mitu korda päevas käsi," räägib Kaili, miks sealt pildid kuluvad. Samuti vahetub nendes kohtades nahk teistmoodi, kui ülejäänud kehal. "Nahakiht on hoopis teistsugune."

Õlanukkidele ja muudele väljaulatuvatele kohtadele tehtud piltide eest tuleb aga eriliselt hoolt kanda. "Õlaotsad saavad kevadel esimesena päikest ja lähevad punaseks. Inimestele, kes päevitavad palju räägin ma ikka, et nahka ei tohi ära põletada." Kindlasti tuleb kasutada päikesekreemi, kuid teinekord inimesed unustavad või arvavad, et kui nad päikese käes punaseks ei lähe, pole ka pildile kaitset vaja. "Nahk ja tint saavad ikka selle koha pealt kahjustada." Kaili soovitab päikese käes olles tätoveeringutel kasutada tugevat kaitsekreemi, välismaale minnes tuleks kindlasti kaasa võtta vähemalt SPF50 kreem.