Helen tööhoosFoto: Erlend Štaub
Inimesed
16. september 2018, 15:52

Piercing'u spetsialist Helen Zeider: naba ja kõrvade augustamine on läbi aegade populaarne (5)

"Augustamismaailmas on ka trendid. Kui mõnel Instagrami staaril on mingi neet, siis hakatakse seda rohkem tegema," räägib kehaaugustamissalongi AlternaDiiva omanik Helen Zeider.

Viimasel ajal on Heleni sõnul hakatud rohkem tegema ninaneete, mis vahepeal varjusurmas olid. "Aasta tagasi tehti palju septumit (ninavaheseina neet - K.T), viis aastat tagasi ei tehtud seda peaaegu üldse. Nibu on ka väga populaarne," räägib Helen ja arvab, et kehaaugustamise trendid käivad käsikäes sotsiaalmeediaga. "Septumit on näiteks paljudel Instagrami meigistaaridel."

Naba ja kõrvade augustamine on Heleni sõnul aga läbi aegade alati populaarne. "Kõrvad on traditsioonilised, tehakse tavalisi ja ka ebatavalisemaid, näiteks kõhreneete. Nabahooaeg algab kevadel, kui läheb soojemaks ja riideid on vähem," räägib ta. 

Jutt, et suvel ei tasuks kehaauke teha, sest need lähevad mädanema on Heleni sõnul müüt. "Kui loogiliselt mõtled, siis inimesed on suvel palju tervemad ja keha on tugevam," ütleb ta. 

Millist kehaauku on aga kõige keerulisem teha? "Septum on tehniliselt keeruline, sest seda tehakse nii-öelda pimedalt. Sa ei saa ette joonistada ja käetunnetus peab olema väga hea, et tunneksid ära, et nüüd on õige koht," selgitab Helen, et õhukese nahariba ära tunnetamine ninavaheseinas on paras teadus. 

Üks kehakaunistus, mis Helenile meeldib, on microdermal ehk pinnaseneet. "Mõned aastad tagasi me seda veel ei teinud, aga mujal maailmas oli see väga populaarne. Meilt hakati seda küsime, viisime end kurssi ja nüüd teeme neid päris palju."

Nagu igal elualal, tuleb ka kehaaugustajatel end pidevalt arendada. "Loeme välismaiseid foorumeid, et saada teada, mis tuuled puhuvad. Foorumitest tuleb ka erinevaid uusi soovitusi ja tähelepanekuid," räägib Helen. Näiteks on viimasel ajal palju hakatud piercingutegijatelt palju küsima üht ohtlikku keeleneeti. "Tegu on horisontaalse keeleneediga, mis kannab nime snake eye. See on väga ohtlik, sest läbistab kaht liikuvat lihast. Kehaaugustajad üle maailma on kokku leppinud, et seda neeti ei tehta," ütleb Helen. 

Teinekord tuleb augustajatel inimesi ka ehte valikul ümber veenda. "Kui inimese kõrv ei sobi mõne needi jaoks, siis me lihtsalt ütleme ära. Olen mõne inimese ka ümber rääkinud - näiteks kui salongi tuleb mõni hästi naiselik naine ja tahab robustset huulerõngast. Siis soovitan midagi muud."