Maailmakoristuspäev - tehtud!Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
16. september 2018, 14:43

FOTOD | Mart Normet pärast 24-tunnist maailmakoristuspäeva saadet: praegu on selgelt eufooriline olukord! (9)

"Ma ei ole ennast nii värskena tundnud vist mitu nädalat. Praegu on selgelt eufooriline olukord!" hõiskas maailmakoristuspäeva World Cleanup Day telejuht Mart Normet vahetult pärast 24-tunnise telesaate lõppu.

"See on ikka midagi väga suurt, mis täna toimus, ka hästi isiklikus perspektiivis," rääkis Mart öösel. "Ma olen pärast sellega liitumist ikka muutunud mees. Väga lihtne näide on näiteks see, et ühekordsed nõud on minu jaoks nüüd täiesti välistatud," sõnas ta. "Ma arvan, et kuu aega tagasi ostsin ma ikka julgelt veel ühekordses nõus kohvi. See on lihtne näide, muutus on kindlasti sügavam," rääkis Mart ja lisas, et ühekordsete topside kasutamine tundub lihtsalt rumal mõte. "See on kurja tegemine. Kui ise enam ei tee, siis on süda vähemalt rahul."

24 tundi saadet teha pole teps mitte lihtne. Mardi sõnul oli alguses neil tehnilisi probleeme ja kõik meeskonnaliikmed võitlesid unega. "Aga ma vaatasin tõesti saadet naudinguga. Oli saade, mille üle võib uhke olla." Kui mõned meeskonnaliikmed vahelduva eduga ka magasid, siis Mart und ei saanudki. 

Üks südamlikumaid hetki Mardi jaoks oli see, et ka Süürias tuldi välja ja koristati maailma. "Saad aru, Süüria, mis on puruks pommitatud - ja nad lähevad välja ja teevad. See näitab, kui sügav on püüdlus selle poole, mida Teeme Ära teeb."

Kui 24-tunnisele saatele punkt pandi, langesid saatetegijad ja meeskonnaliikmed üksteisele järjest kaela ja soovisid õnne vinge asja ära tegemise puhul.