Evelin IlvesFoto: Stanislav Moškov
Inimesed
16. september 2018, 09:51

Evelin Ilves: „Ent kui ka kaotame, aitab see meil sest üle saada” (41)

„Uhh, see on nagu hapu vesi!” - on paljude kaasmaalaste esimene mulje, kui nad satuvad ehtsat prantsuse champagne't ehk maakeeli väljendudes šampust mekkima. Ja kui veel kuuldakse, mis see kihisev nektar maksab, ollakse valdavas enamuses arusaamatusest tumm, kirjutab Evelin Ilves värskes Toidutare kolumnis.

„Vanema põlvkonna jaoks on šampuse ja sovetskoje sampanskoje vahel tihti võrdusmärk ning noorematel pole lihtsalt raha nii kalli joogi jaoks,“ nendib Evelin. „Ent ajad on muutunud ning meie nõukogulikud tarbimisharjumused asenduvad aeglaselt ent kindlalt euroopalikega. Õnneks ka joovastavate jookide osas. Millega siis tegelikult tegu on ja kust tuleb säärane hind?“

Loe edasi Toidutarest, mida Evelin Prantsusmaalt avastas ning miks pani see teda meenutama Napoleoni: [See on midagi], „mis on meiega siis, kui me võitu tähistame, ent kui ka kaotame, aitab ta meil sest üle saada”.