Rain TolkFoto: Alar Truu
Inimesed
14. september 2018, 21:12

Rain Tolk: Roman Baskinil oli võime olla mitmes kohas korraga (3)

Sõbrad ja kolleegid Ain Lutsepp ja Rain Tolk meenutasid "Aktuaalses kaameras" neljapäeval meie hulgast lahkunud näitlejat ja lavastajat Roman Baskinit. 

"Ühel hetkel ilmub üks materjal lihtsalt lauale. Me hakkame seda lugeme, me loeme ja siis kuuleme, kuulame ja kuulatame. Püüame tunnetada lugedes seda ja saame aru, et me saame seda teha," kirjeldas Lutsepp, et too Baskiniga sujus alati loomulikult. "See usalduslik tekstitunnetus, sündmuse tunnetus tekstis ja näidendis, see oli kuidagi loomulik. Me ei pidanud üksteisele sellest aru andma, aga see toimus iseenesest, sest sa tajusid teda, tajusid iga tema liikumist ja ma loodan, et tema tajus ka mind," rääkis Lutsepp. 

Rain Tolk meenutas, et kui nad tegid Romaniga koos filmi "Minu näoga onu", tuli Baskin talle iga päev autoga järele, kui polnud juhuslikult teises Eesti otsas etendusi tegemas. "Tal oli haruldane võime olla mitmes kohas korraga. Tal oli alati mingeid säravaid mõtteid, mida jagada. Ta kunagi ei korranud ennast, ta oli kõigega kursis," rääkis Tolk.