Yoko Alender ja tütar Uma Chantal Foto: Stanislav Moshkov
Inimesed
14. september 2018, 15:06

8 poliitikut, kes tõstavad hoogsalt Eesti iivet (17)

Eile nägi ilmavalgust peaminister Jüri Ratase neljas laps, ent Eesti poliitikute seas on teisigi, kes panustavad tõsiselt meie iibe kasvatamisse.

Haridusministri Mailis Repsi peres on kasvamas kuus last, kellest noorim, Charlotte (1a4k) nägi ilmavalgust möödunud aasta mais. Reps ei jätnud ministritööd ning naases tööle loetud päevad pärast sünnitust. Kõigest nelja päeva vanuse lapsega külastas Reps juba valitsuse istungit. Lisaks kasvavad peres Repsi peres veel Richard, Elizabeth, Karl Robert, Henry Roger ja Frederick.

Foto: Jüri Ratase konto Facebookis

Lastesaamisesse on tõsiselt suhtunud ka riigikogu liige Hannes Hanso, kelle peres sirgub samuti kuus last. Pesamuna sündis tänavu aasta veebruaris ning oli vanematega kaasas ka presidendi vastuvõtul. Abikaasa Riinaga on Hannese neli last – 2 tütar ja 2 poega, lisaks veel poeg ja tütar eelmisest abielust.

Hannes ja Riina Hanso ning pisipoeg Johannes Mart Foto: Robin Roots

Järeltulijate edetabelis jagavad teist kohta Martin Helme, Yana Toom ja Liisa Pakosta, kel kõigil on viis last.

Martin Helme noorim laps Gloria, sündis möödunud aasta septembris ja tüdrukutirtsu olid kodus ootamas juba õed Helen, Iiris ja Viktoria ning vend Edward.

Martin ja Eeva Helme Foto: Teet Malsroos

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Liisa Pakostal on kokku viis last. Kahe vanima isa on Toomas Uibo. Poliitik Jaanus Reisneriga on Pakostal kolm last – 2 tütart ja poeg.

Liisa Pakosta ja tema tütar Helena Maria Reisner Foto: Teet Malsroos

Viis last on ka keskerakondlasel Yana Toomil. „Mida ma õigesti tegin? Sünnitasin lapsed!” on Toom öelnud intervjuus Eesti Päevalehele. Kahest abielust on naisel neli poega ja üks tütar.

Yana Toom Foto: Teet Malsroos

Neli järeltulijat on sirgumas peaminister Jüri Ratase, president Ilvese ja riigikogu liikme Yoko Alenderi kodus.

Peaministri noorim võsuke nägi ilmavalgust alles eile. Pisipoega ootasid kodus Mariell, Oliver Jüri ja Robin Roger. Beebiootust kinnitas Ratas juuli keskpaigas Brüsselis toimunud NATO tippkohtumisel. Ratas andis siis teada, et maimuke peaks ilmavalgust nägema septembri alguses.

Jüri Ratas koos abikaasa Kariniga Foto: Erlend Štaub

President Toomas Hendrik Ilves on samuti uhkusega nelja lapse isa. 2016. aasta novembris sünnitas abikaasa Ieva poja Hans Hendrik Ilvese. Abielust Evelin Ilvesega on mehel tütar Kadri Keiu, paar lahutas 2015. aastal. Veel varasemast abielust psühholoog Merry Bullockiga on Toomas Hendrik Ilvesel lapsed Luukas Kristjan Ilves ja Juulia Kristiine Ilves .

Toomas Hendrik Ilves koos Luukas Kristjani ja Kadri Keiuga 2015 aasta roosiaia vastuvõtul Foto: ALAR TRUU

Neli last on ka endiselt Keskerakonna esimehel Edgar Savisaarel. Neist vanim, Erki, on ka ise aktiivne poliitik. Ta valiti Keskerakonna ridades riigikokku. Lisaks on Savisaarel veel poeg Edgar ja tütred Maria ja Rosina.

Edgar Savisaar Foto: Alar Truu

Reformierakondlase Yoko Alenderi ja tema abikaasa Priit Juurmanni peres on kaks poega – Kaarel Bo ja Dag Ferdinand – ning kaks tütart –Herta Ing ning Uma Chantal. Küll aga on Kaarel Bo abielust Indrek Lehega.

Yoko Alender ja tütar Uma Chantal Foto: Stanislav Moshkov