Fan Bingbing tänavu mais Cannes'i filmifestivalil. Foto: NIVIERE/VILLARD/SIPA
Inimesed
16. september 2018, 10:00

"X-meestes" mänginud Hiina filmikaunitar on jäljetult kadunud (3)

Hiina kino superstaari Fan Bingbingi fännid on tõsiselt mures: nende lemmikut pole kolm kuud avalikkuse ees nähtud. Kas võimud on 36aastase kaunitari kinni nabinud?

Briti lehe The Guardian andmeil on väga tõenäoline, et Hiina võimud hoiavad Hollywoodi filmis "X-Men: Days of Future Past" mänginud Fan Bingbingi kinni. Teda süüdistatakse maksudest kõrvalehoidmises.

Fännid nägid Bingbingi viimati juulis. Kõigil näitlejatari sotsiaalmeediakontodel valitseb haudvaikus. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fan Bingbing 范冰冰 (@bingbing_fan) on

Väidetavalt on kohalikud võimud luubi alla võtnud Bingbingi nn yin-yang töölepingud. Nõnda kutsutakse skeemitamist, millega maksuametile näidetakse töötasu märksa väiksemana, kui see tegelikult oli. "Kahtluse kohaselt on Bingbing osalenud ka ebaseaduslikus laenamises ja teistes korruptsioonivormides," seisis Epoch Timesi artiklis. 

Fani filmistuudio eitab lehe väiteid kategooriliselt. Ametlikku süüdistust pole näitlejannale esitatud.

Suve jooksul hakkasid ringlema kuuldused, et näitlejannal on kolmeks aastaks keelatud filmides osalemine. Väidetavalt ei tohi tema osalusel valminud Hiina sõjafilmi "Murdumatu vaim" (varasem pealkiri "Pommitamine"), mille staarid on Bruce Willis ja Adrien Brody, enam Fani nimega reklaamida. 

Pole teada, kas keeld kehtib vaid Hiinas tehtavatele filmidele või laieneb ka välismaistele. The Guardiani teatel on Fan saanud rolli naiste madinafilmis "355", kus mängivad Jessica Chastain, Penelope Cruz ja Lupita Nyong'o.