Guido Kangur, Roman BaskinFoto: Aldo Luud
Inimesed
14. september 2018, 12:14

Roman Baskini kursusekaaslane Guido Kangur: tema lahkumine oli suur pauk, arvasin, et ta on haiguse seljatanud

"Eks elu läheb edasi ja proovid käivad teatrites edasi, aga sellistel hetkedel ei oskagi midagi öelda," lausub Roman Baskini kursusekaaslane ja näitleja Guido Kangur.

Guido ja Roman olid lavaka 9. kursuselt ja õppisid koos aastatel 1976–1980. "Olime ühelt kursuselt ja kindlasti oli ta üks lähedasemaid inimesi minu kursuselt. Me tegime koos tööd tegelikult alates sisseastumiseksamitest kuni lõpuni välja." 

Kangur räägib, et kuigi viimasel ajal käisid mehed erinevat teatrirada, oli ta teadlik Romani haigusest ning tundis suurt rõõmu tänavu suvel, kui sai aru, et endine kursusekaaslane on haiguse seljatanud ja oli hea meel teda näha uuesti kosununa. 

"Ja siis tuli see pauk eile õhtul, ma arvasin, et kõik läheb paremuse poole."

Kui Romani kuidagi iseloomustada, siis eelkõige läbi teatri ja näitlemise. Kuigi teatrimehed kohtusid tihti nii, et Guido oli näitleja ja Roman lavastaja, siis Kangur hindab lahkunud sõbra näitlejavõimeid kõrgelt.

"Ta oli ikka väga võimas näitleja. Eesti teatrist on üks väga võimas näitleja ära läinud. Ta oli näitleja komöödiast tragöödiani." 

"Ma soovin talle kõike kaunist sinnapoole, kuhu ta läks ja loodetavasti on seal tal palju kergem." Guido on mõttes ka Romani abikaasaga ja ema Ita Everiga ning jagab neile jõudu ja jaksu. "Ja jätkuvat armastust, et ta oskaks edasi olla."