Raivo E. TammFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
14. september 2018, 11:28

Raivo E. Tamm: minu jaoks oli nii ehmatav, et Roman tõi mind tunnis eeskujuks (5)

"Kui lavakunstikooli lõpetasin, oleks tervet meie gruppi tahtnud Ugala teater. Minule tegid ettepaneku veel ka Pärnu teater ning Vanalinnastuudio. Tulin sirge seljaga Tallinnasse ja läksin Eino Baskini jutule, kuid tema tegi näo, et pole kuulnud ega näinud. Siis selgus, et tegelikult oli minu suunamise teinud hoopis Roman Baskin," räägib Raivo E. Tamm.

"Tudengina ma teda ei teadnud, nii et siis kohtusimegi esimest korda. Rääkisin, et Eino Baskin ei tea midagi ning peab hakkama uurima, kes ma üldse olen. Roman rahustas mu muidugi maha ja ütles, et kõik on hästi," sõnab Raivo, kes oli oma kursuselt ainus näitleja, kellele Vanalinnastuudio ettepaneku tegi.

Tamm meenutab ka lugu, kui õppis veel lavakunstikoolis ja Vanalinnastuudios oli õppestuudio, mille juhendaja Roman oli. "Keegi sellest stuudiost ütles mulle, et Roman tõi tunnis mind näiteks. "Vaadake, kus on näitleja, tuleb lavale, ta ei pea midagi tegema ja terve saal vaatab ainult teda," sõnas Baskin minu kohta. See oli minu jaoks midagi nii ehmatavat. Küllap sealt siis järgneski, et kui ma lõpetasin, olingi mina ainukene, keda Roman endale soovis."