MUUSIKAT JÄTKUB TERVEKS PÄEVAKS: ametliku viiuliduoga ühines spontaanselt akordionistFoto: Viktor Burkivski
Eesti uudised
13. september 2018, 18:00

Eesti on koduks 194 eri rahvusele 

Vanausuliste juht: olen nagu koer – mõistan eesti keelt, aga sõnagi ei ütle (79)

„Käisin eesti lasteaias. Mitte sellepärast, et vanemad oleksid väga tahtnud, aga mulle lihtsalt ei jätkunud vene lasteaias kohta. Hiljem sain siiski vene lasteaeda. Aga vene keelt ei osanud, rääkisin eesti keeles. Sain ohvitseride poegade käest tihti peksa,” pajatab Eesti vanausuliste liidu esimees Pavel Varunin kerge muigega. „Siiamaani on tõrge eesti keelt rääkida. Aru saan kõigest, aga muidu olen nagu koer – vaatan ja mõistan, aga sõnagi ei ütle.”

Septembris tähistatakse rahvuskultuuride kuud. Avapauk anti Mooste mõisa kultuuripäeval, kuhu olid kokku tulnud vene, ukraina, mordva, tatari, valgevene, aseri, armeenia, ingerisoome, eesti ja teiste rahvuste esindajad. 

„Käisin eesti  lasteaias. Mitte sellepärast, et vanemad oleksid väga tahtnud, aga mulle lihtsalt ei jätkunud vene lasteaias kohta. Hiljem sain siiski vene lasteaeda. Aga vene keelt ei osanud, rääkisin eesti keeles. Sain ohvitseride poegade käest tihti peksa,” pajatab Eesti vanausuliste liidu esimees Pavel Varunin kerge muigega. „Siiamaani on tõrge eesti keelt rääkida. Aru saan kõigest, aga muidu olen nagu koer – vaatan ja mõistan, aga sõnagi ei ütle."

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99