Jüri Ratas, Karin RatasFoto: Erlend Štaub
Inimesed
13. september 2018, 15:57

PALJU ÕNNE! Peaminister Jüri Ratase perre sündis neljas laps (50)

Peaminister Jüri Ratas ja tema abikaasa Karini perre sündis 13. septembril neljas laps. Aimdust peagi sündivast beebist andis tänane valitsuse pressikonverents, kus teised ministrid soovisid jõudu härra Ratasele. "Soovime peaministrile ja ta perele jõudu. On kokku lepitud, et me rohkem ei kommenteeri," lausus haridusminister Mailis Reps. 

Õhtupoole jagas Janek Mäggi oma sotsiaalmeedias postitust, et valitsuse istungile saabus tund aega tagasi isaks saanud Ratas. Meest tervitati õnnitluste ja kingitustega.

Ratas teatas ka ise uue ilmakodaniku sündimisest sotsiaalmeedias: "Täna sündis meie perre neljanda lapsena poeg, kellest on õele ja vendadele, vanematele ning vanavanematele väga palju rõõmu. Täname kõiki heade soovide ja lahkete sõnade eest!" kirjutab ta. 

Beebiootust kinnitas Ratas juuli keskpaigas Brüsselis toimunud NATO tippkohtumisel. Ratas andis siis teada, et maimuke peaks ilmavalgust nägema septembri alguses. 

Karin ja Jüri abiellusid 2005. aasta 24. septembril. Elukutselt on Karin hambatehnik. Peres kasvavad 12aastane tütar Mariell ja 10aastane poeg Oliver Jüri. Mõlemad õpivad Tallinna prantsuse lütseumis. 

2010. aastal 10. märtsil nägi ilmavalgust Rataste kolmas laps Robin Roger, kes alustas kooliteed möödunud aasta sügisel samuti lütseumis, kus õde-vend juba ees õpivad.

"Ma arvan, et kõik mehed peaksid olema sel hetkel oma naiste kõrval," lausus Jüri tol korral. 

20. augustil presidendi vastuvõtul Kadrioru roosiaias rääkis peaminister "Seitsmestele", et vaimselt on pere neljanda lapse tulekuks kenasti valmis. "Ma loodan, et abikaasa on siis sünnitusel toeks, et ma vastu peaks," lausus Ratas siis naljatades. Peaminister rääkis tol korral, et küsimus töö ja eraelu ühildamisest pole asjakohane, kuna peaministri tööaeg on 24 tundi ööpäevas. "Iga inimene, kes sellesse ametisse asub, peab sellega arvestama. See tuleb perega kokku leppida ja meil on see kokkulepe olemas."