Melissa Thompson käis septembris 2011 Harvey Weinsteinile uut videotehnikat tutvustamas, kuid langes enda kinnitusel vägistamise ohvriks. Foto: Melissa Thompson/AP
Inimesed
13. september 2018, 14:00

Weinstein käperdab videos naist, kes teda hilisemas vägistamises süüdistab (10)

Avalikkuse ette on jõudnud videoklipp, kus Harvey Weinstein käperdab naist, kes teda hiljem vägistamises süüdistas.

Melissa Thompson kaebas filmimoguli juunis kohtusse. Enda sõnul tegi ta antud klipi, demonstreerides Weinsteinile 2011. aasta septembris tolle New Yorgi kontoris videotehnoloogiat.

Sky Newsi avaldatud klipis on näha, kuidas tipp-produtsent keeldub toona 28aastase Thompsoniga kätlemast ning hoopis embab teda ja silitab tema selga. Kui nad naise sülearvuti ees kõrvuti istuvad, puudutab Weinstein Thompsoni õlga.

Ühel hetkel ütleb arvukates seksuaalkuritegudes kahtlustatud Weinstein: "Anna üks osake endast mulle. Saad sa seda teha?" 

Thompsoni väitel nõustus Weinstein tehnoloogiat oma filmide reklaamiks kasutama, kuid seejärel ajas naisele käe kleidi alla. Videos on näha vaid paarikese ülakeha, kuid Thompson reageerib Weinsteini käitumisele ilmselge antipaatiaga ja ütleb: "Liiga kõrgel. Liiga kõrgel."

Thompsoni väitel oli tal raske Weinsteinile oma toodet tutvustada, sest too juhtis juttu muudkui kõrvale. Produtsendi käitumine olevat kohe kohtumise algul muutunud: silmad läinud tumedaks ja ta näinud välja nagu murdja, kinnitab Thompson.

Naise sõnul kohtusid nad mõni tund hiljem lähedalasuvas hotellis, kus ta lootis Weinsteiniga koostöölepingu ametlikult ära sõlmida. Kuid produtsent vägistanud ta hotellitoas.

Teel numbrituppa oli Thompson enda sõnul korduvalt Weinsteini lähenemiskatseid tõrjuda püüdnud, kuid põgeneda oli võimatu. "Kui püüdsin end lahti kiskuda, liikus ta kohta, kus ta sai mind nurka ajada, ja ta on suurt kasvu," rääkis Thompson Sky Newsile. "Tundsin korduvalt, et olen lõksus, kuhu ma ka poleks pööranud."

Sky News näitas videost vaid katkendeid. Weinsteini advokaat väidab, et kogu klipp tõestab: midagi pealetükkivat ei sündinud. Mõlemad osapooled olevat lihtsalt veidi flirtinud

Ben Brafmani väitel on Thompsoni ainus eesmärk Weinsteinilt raha välja pressida. "Me ei kavatse seda taluda. Faktid on siiski olulised."

Weinsteinile on New Yorgis esitatud süüdistus seksuaalkallaletungis kolmele naisele. Thompsonit nende seas ei ole.