Tupac Shakur oli surres vaid 25-aastane.Foto: Reuters/Scanpix
Saund
13. september 2018, 13:48

TÕESTUSMATERJAL | Kas 22 aastat surnud olnud räppar Tupac on siiski elus? (9)

„Kes tappis Tupac Shakuri?“ on küsimus, millele pole 22 aastat hiljem ikka veel vastust leitud. 1996. aasta 13. septembril Las Vegase haiglas nädal varem toimunud tulistamise käigus saadud kuulihaavade kätte surnud räppar on aga tänini olnud vandenõuteooriate keskmes ning paljud usuvad, et sõnasepp pole kunagi hinge heitnudki.

Üheks aegade parimaks räppmuusikuks peetav Tupac Amaru Shakur kuulub seega samasse klubisse, kuhu ka rokilegend Elvis Presley ning popikuningas Michael Jackson – varajasest surmast hoolimata arvatakse, et kuulsused on elus. Nende surmad on aga lavastatused, mille eesmärgiks on tahe põgeneda rambivalguse põletava kuumuse käest.

Tupaci puhul andis kuulujutuveskitele hoogu juurde asjaolu, et mees tuhastati kohe järgmisel päeval peale tema surma. Mees, kes protsessi läbi viis, kadus peale seda aga jäljetult. Postuumselt on räppari avaldamata materjalidest kokku pandud vähemalt viis sooloplaati, mis taaskord paljudele kahtlasena tundub. Tagatipuks on paljud Tupaci lüürikast välja lugenud peidetud sõnumeid, mis justkui ennustaksid teda eesootavaid sündmuseid.

Täna, tema surma-aastapäeval, laadis YouTube'i kasutaja Michael Nice üles video, milles ta näitab ühte konkreetset fotot, mis peaks tema sõnul tõestama, et kaks aastakümmet surnuks peetud räppar on jätkuvalt elavate kirjas. Aafrikas tehtud fotol on kujutatud kahte valgenahalist ning ühte mustanahalist meest, kellest viimane meenutab Tupac Shakuri.

Väidetavalt on Nice Shakurist veel kahte pilti näinud, millest ühel figureerib räppar ilma särgita ning kõik tema tätoveeringud ja armid on kõigile nähtavad. Tagatipuks on Nice'i sõnul elusoleval Tupacil suur plaan järgmisel aastal samal ajal lõpuks ometi avalikkuse ette astuda.