Eero SoomereVideo: Erlend Štaub
ÕL TV | Õhtuleht
13. september 2018, 11:41

ÕL VIDEO | Enneolematu! Tallinnas toimuval tätoveerimisfestivalil saab end poksiringis proovile panna (1)

15. septembril toimub Tallinna Kultuurikatlas üks erinäolisemaid festivale – tattoo- ja elustiilimess Street Mirror Expo, mis leiab aset juba kuuendat korda. Õhtuleht uuris festivali peakorraldajalt Eero Soomerelt, mis tänavu huvitavat toimub.

Festival, mis sai alguse kaheksa aastat tagasi Rock Cafes, on kõvasti kasvanud. "Selle aasta festival hõlmab tervet Kultuurikatelt. Mitte kunagi varem ei ole see üritus nii suur olnud. Kui me alustasime festivali, oli tätoveerijaid kohal 15-20. Sellel aastal on neid üle kuuekümne."

Soomere rääkis, et festivali alal on müügiboksid, milles kaubeldakse temaatilise kraamiga. "Seekord on festivalil juures ka sport ehk siis poks, mis tekitab kindlasti adrenaliinilaksu. Kui keegi tahab minna ringi, tuleb ennast eelnevalt ära registreerida. Meie poolt on kohtunik ja meedik. Olemas on ka kõikvõimalikud kaitsmed, et see asi oleks võimalikult turvaline ja kõik ellu ja terveks jääks."

Tätoveerimisfestivalil on 14 erinevat võistluskategooriat. Kui eelnevatel aastatel on võistluste algusajad olnud õhtul, siis seekord algavad võistlused kell 14 päeval. Žüriiliikmetest on sellel aastal kohale kutsutud Terje Talts, keda peakorraldaja kiidab kui ägeda käekirjaga fotograafi. Samuti hindavad töid festivali Hard Rock Laager peakorraldaja Kaido Haavandi ja disainer Bruno Palmik. Üks žüriiliige tuleb kohale Soomest.

Peakorraldaja rääkis intervjuus, et kuigi üritust ei reklaamita kui muusikasündmust, on festivalil ka muusikaprogramm ja iga täistunni lõpus toimub muusikaline või tantsuline etteaste.

Vaata ka täispikka intervjuud!