The Konradsi saksofonist David Jones alias David Bowie 1962. aasta paiku. Foto: VIDA PRESS
Saund
13. september 2018, 11:30

David Bowie esimene stuudiosalvestis müüdi ligi 45 000 euroga

David Bowie esimene teadaolev stuudiosalvestis müüdi oksjonil 39 360 naelsterlingi ehk ligi 45 000 euro eest. Salvestise müügihinnaks oli ennustatud 10 000 naela, vahendab The Sun.

1963. aastast pärit demolindil, mille plaadifirma oli tagasi lükanud ning mis tuli lagedale pööningult vanast leivakorvist, laulab 16aastane Bowie oma esimeses bändis The Konrads. Toona tunti teda veel David Jonesi nime all. 

Plaadifirma Decca näitas The Konradsile ust ning lint, kus tulevane superstaar laulab pala bändi "I Never Dreamed", ei jõudnudki avalikkuse ette.

Hilisemal ajal muusika üheks säravamaks eksperimentaatoriks kujunenud Bowie lindistas pala ajal, mil ta polnud oma muusikalises suunas veel kindel. Õigupoolest oli David The Konradsi saksofonist, kuid bändi otsusel laulis ta pala ise sisse.

Lindi pani oksjonile ansambli trummar David Hadfield, kes leidis selle oma pööningult. "Davidil polnud tollal vähimatki soovi lauljaks hakata. Ta oli täiest südamest keskendunud maailmaklassi saksofonistiks saamisele," seletas Hadfield BBC Newsile. 

Bowie lahkus bändist mõni kuu hiljem, kuid kuue aasta pärast sai tema karjäär "Space Oddityga" hoo sisse.