Kit HaringtonFoto: Reuters/Scanpix
Tele
12. september 2018, 16:24

„Troonide mängu” staar Kit Harington: millal näeme Marveli filmides kangelast, keda mängib gei? (3)

"Maskuliinsuse ja homoseksuaalsusega on suur probleem ja mingil põhjusel ei saa need sõnad käsikäes käia. Näiteks millal näeme me Marveli filmides kangelast, keda mängib inimene, kes on tegelikus elus gei?" sõnas "Troonide mängu" staar Kit Harington Toronto filmifestivalil.

Haringtoniga, kes tutvustas festivalil filmi "John F. Donovani surm ja elu", olid kaasas ka filmi teised osatäitjad Emily Hampshire ja Thandie Newton ning režissöör Xavier Dolan. Newton tõi näiteks spordimaailma, kus leiavad aset üha positiivsemad muutused ning aina enam sportlasi tuleb kapist välja. "Asjad muutuvad, aga me peame nende muutuste taha pääsema ja neid tagant sundima," vahendab Variety.

Dolan rääkis ka homode esindatusest ning kuidas sotsiaalmeedia on aidanud nii mees- kui naisnäitlejatel kapist välja tulla. Kui ta alustas filmi "John F. Donovani surm ja elu" kirjutamist, ei olnud kapist välja tulemine veel nii tavaline. Siiski ei tähenda see, et Hollywood nüüd geisid aktsepteeriks. Kuigi homoseksuaalsed näitlejad teavad oma väärtust, ei pruugi neil filmimaailmas pärast kapist välja tulemist enam samad võimalused olla.