Nele KirsipuuFoto: www.instagram.com/nelekirsipuu
Inimesed
12. september 2018, 14:55

Nele Kirsipuu: uut YouTube'i kanalit ma teha ei kavatse (1)

Selle nädala alguses kirjutasime, et 20 000 jälgijaga Eesti juutuuberi Nele Kirsipuu kanal suleti teadmata põhjustel. Kirsipuu ei saa seetõttu üles laadida videoid, mis ta koostöös ettevõtetega on teinud, ja mis osati talle ka sissetulekut annavad.

“Kanali kadumine on minu elu tööalaselt mõjutanud nii, et ma ei saa üles laadida videoid, mida olen koostöös teiste ettevõtetega teinud ning ma ei saa ka edasisi koostöid planeerida,” räägib Kirsipuu. 

Kuigi Kirsipuu kanal on nüüdseks suletud olnud nädal aega, ei ole naisel plaanis enne teha uut kanalit, kui on selge, mis juhtus tema 20 000 jälgijaga kanaliga.

“Enne ei hakka uut kanalit looma, kui praegusele kaebusele pole vastatud. Mu kaebus on YouTube'is järjekorras ja mingi hetk peab see vastus tulema. Selle põhjalt saan teha oma järgmisi samme,” sõnab ta. 

Ebameeldivast situatsioonist on Kirsipuu õppinud, et videokeskkonda ei saa usaldada. “Samuti teadvustan endale selgemalt. et YouTube'is ei saa sisulooja YouTube'ile kindel olla, sest nemad jätavad omale vaba voli kanaleid ja videoid etteteatamata kustutada ja reguleerida. Hetkel puudub mul info milliste punktide või rikkumiste alusel on minu kanal suletud, kuid mulle on meili teel kinnitatud, et see info millalgi tuleb.”

Kirsipuu teatas sellest, et tema kanal on YouTube'ist kadunud nädala alguses. “Juhtunud on kummaline lugu. Nii mõnigi teist on märganud, et minu kanalit ja ühtegi videot YouTube'is enam ei eksisteeri. Viis päeva tagasi tekkis mul kasutajasse sisse logides tõrge ja avastasin, et minu kanal on YouTube’i poolt katkestatud või siis kustutatud. Esimese hooga ei saanud midagi aru, sest ühtegi selgitust otsuse kohta mulle automaatne teade ei andnud,” kirjutas ta Instagramis.

Kirsipuu arvates on kanali kadumise taga YouTube'i süsteemiviga.