Sissi Nylia BenitaFoto: Martin Ahven
Tele
12. september 2018, 14:09

Sissi Nylia Benita hakkas iseenda mänedžeriks: ma ei taha sõltuda mitte kellestki teisest! (28)

"Tunnen ennast kõige paremini esinedes koos oma bändiga, naudime lihtsalt muusika tegemist," rääkis "Eesti otsib superstaari" viimase hooaja finalist Sissi Nylia Benita saates "Hannes Võrno 33 minutit".

Sissi rääkis saates, et tema põlvkonna kõige suuremaks ohuks on üleküllus kõigest. "Kuna viimasel ajal on internet ja meedia nii suureks läinud ja lauljaid ning muusikuid on väga-väga palju, siis on meil väga palju võimalusi eri sotsiaalmeediakanalites nähtavaks teha," lausus Sissi. 

Nooruke lauljanna arvas ka, et kui vanasti tehti muusikat ikka muusika ja selle maailma muutva sõnumi pärast, siis tänapäeval tehakse tihtilugu muusikat kuulsaks saamise eesmärgil. 

"Kui vanasti läks muusik kuhugi plaadifirma alla, see promos teda ja ta läks tuuridele, siis tänapäeval paned valminud laulu internetti üles ja on võimalus, et keegi kuuleb seda ja see läheb rändama laia maailma. Kuna meid on tänapäeval nii palju, siis on tekkinud mentaliteet, et kui sina ei taha mulle esinema tulla, siis leian kohe kellegi teise asemele. Vanasti kandsid mänedžerid esineja eest hoolt. Oli austus selle inimese vastu, sellepärast, et raske oli leida kedagi uut." Tänapäeval on lauljanna arvates vastupidi. "Kui üks muusik ei istu, siis internetist leiad endale ligi 15 minutiga kellegi teise."

Sissi avaldas, et tema on otsustanud olla iseenda mänedžer, esiteks sellepärast, et aru saada, kuidas see maailm töötab, aga ka sõltumatuse pärast. "Ma ei taha sõltuda mitte kellestki teisest." Lauljanna teadis rääkida, et väga palju on selliseid muusikuid, kes üritavad ise hakkama saada ja ise läbi lüüa ilma teiste abita.

Sissi avaldas ka mõtte, et perest, kodust ja rahulikust elust ta hetkel ei unista.  "Mul on veel nii palju näha ja õppida. Ma tahan lihtsalt maailma kogeda," lausus ta.

Sissi tunneb, et maailm on ühtaegu huvitav ja hirmuäratav. "Seda negatiivsust ikka on. Igasugust vihkamist ja valu. Samas on ka nii palju ilusat ja tarkust, millest õppida. Nii palju, mida näha. Tahes tahtmata me kogeme seda negatiivset poolt, aga ma arvan, et see sõltub meie enda otsusest, kas me soovime ka positiivset näha."

Sissi arvab, et vihkamist ühiskonnas saab vähendada juba siis, kui seda teadvustatakse. "See on esimene samm. Me ei saa ettepoole mõelda, kui me ei ole esimest sammu ära teinud. Järgmine samm, mille me nüüd võtame, on see, et me hakkame mõtlema, kuidas sellega tegeleda. Ja kolmandaks sammuks on siis probleemiga tegelemine." 

Sissi tunnistas, et on noores eas kogenud negatiivsust, aga on selle tänaseks päevaks selja taha jätnud. "Ma lihtsalt usun endasse nüüd palju rohkem ega kuula inimeste arvamusi, eriti negatiivseid. Juhul kui see ei ole mind abistav ja edasi suunav, siis ma ei kuula," rääkis Sissi.

Täispikka saadet vaata siin: