Kristjan KannukeneFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
12. september 2018, 14:01

Kristjan Kannukene käis Iisraelis palverännakul: tundsin, et on õige aeg (2)

Saate "Eesti otsib superstaari" kuuendast hooajast tuttav muusik ja helilooja Kristjan Kannukene rääkis Õhtulehele antud intervjuus, et külastas 2017. aastal püha maad Iisraeli.

"Tundsin, et on õige aeg," lausub ta. Reisikaaslaseks oli Kannukesel Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Arne Hiob, kes annab noormehele  lisaainet religiooniloo nüüdisaja kultuurikontekstis. Rännakul käidi piiblis kõneldud kohtades, mis said noormehele väga omaks.

Samal kevadel korraldas piibliselts omanäolise väljakutse lugeda piibel läbi ühe aastaga. "Hakkasin lugema piiblit ja käisin nendes paikades. See oli küll püha maa, kuid sellist tunnet ei olnud, et järsku oli valgustumine. See oli küll väga eriline, aga ühte sellist väga võimsat kogemust ei olnud." Iisraeli läks noormees sooviga saada selgust, kas hakata tegelema ainult heliloominguga või mängida vioolat edasi. "See koht ei andnud mulle vastuseid, aga ma tundsin et pean jätkama vioolaõpinguid ja võtma heliloomingut kõrvale."

Usk on Kristjanit aidanud eelkõige rasketel-keerulistel hetkedel. Kui küsida, miks peaks inimene enda eluaja jooksul piibli läbi lugema arvab noormees, et ega peagi. "Lihtsalt meie ja Euroopa kultuur põhineb väga paljugi piiblil." Kristjan arvab, et tema sügavam huvi piibli ja usuteemade vastu on päritud vanaisalt, kes oli usuteaduste professor. "Inglite sõnumid on kui vanaisa tervitus," räägib Kristjan, kes vanaisaga kahjuks ei kohtunudki. 

Loe täispikka intervjuud SIIN.