Helen KõppFoto: Stanislav Moshkov
Tele
12. september 2018, 11:07

Helen Kõpp: kui „Kuni mägi meid lahutab“ on päriselt tõsielul põhinev, on see paaridele suurepärane katsumus (17)

"Reaalses elus oleks saade "Kuni mägi meid lahutab" paaridele suurepärane katsumus, sest saab näha, kas partner toetab sind raskustes ning kui endast välja ta minna võib. Kuid kuna tegemist on tõsielusarjaga, oleneb kõik saate tegijatest," räägib Eesti tuntuim tõsielustaar Helen Kõpp.

Helen, kes on ise osalenud saadetes "Abielus esimesest silmapilgust" ning "Prooviabielu", sõnab, et tõsielusarjad jagunevad kaheks: päriselt tõsielu ning tõsielu-nimelise stsenaariumiga fiktiivne saade. "Olen osalenud mõlemas versioonis. Kui "Kuni mägi meid lahutab" on päriselt tõsielul põhinev, on see paaridele suurepärane katsumus. Muidugi võiks sellises saates paaride probleemid lahendada ka suurepärane psühholoog," arvab ta.

"Mina olen läinud saatesse pigem eesmärgiga, et ise mingi kogemus või kasu saada. Kas seda näeb terve Eesti või mitte pole minu jaoks määrav," on Helen valmis ka ise oma partneriga mõne raske tegevuse abil probleeme lahendama. "Kuid kuna mäe otsa ronimine pole minu jaoks, eelistaksin probleeme teistmoodi lahendada või valmistaksin end pikalt mentaalselt ette."

Kogemustele tuginedes uuriks Helen kindlasti ka enne osalemist, kui tõsieluline saade ikkagi on. "Minu jaoks on suhted siiski veidi isiklikud ja fakt on, et sellisesse saatesse minnes jääb väga palju tervele Eestile nägemata. Isegi hea saade ei suuda kogu tegelikkust kajastada. Väga oluline oleks ka minu partneri pealehakkamine, millest sõltuks ka minu osalemine," ei oska Kõpp hetkel kindlalt öelda, kas ise saatesse läheks.

Küll aga usub ta, et sellisel raskel katsumusel on võimalus leida aega, et probleemide lahendamisega tegeleda. "Füüsilise tegevuse ajal on palju aega mõtlemiseks ning just siis probleemid esile kerkivadki. Samuti näeb kohe, kuidas partner toime tulla suudab ja kas ta tõmbub eemale või on toeks."