Kristjan KannukeneFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
12. september 2018, 11:00

Kristjan Kannukene alustab õpinguid Londoni mainekas konservatooriumis (1)

Kristjan Kannukene asub sügisest vahetusõpilasena õppima Londonisse Trinity Labani konservatooriumisse. Valiku tegi noormees väga teadlikult, kuna selles kõrgkoolis annab tunde Iisraeli vioolamängija Rivka Golani, keda loetakse viie parima vioolamängija sekka maailmas.

70aastane muusik on siiani aktiivne - annab kontserte, salvestab nüüdismuusikat jne. Kristjan vaimustus Golani energiast ja temas peituvast tohutust väest. Esialgu plaanib Eesti noor muusik tudeerida Inglismaal aastakese.

Kristjan loodab, et keskkonnavahetus möödub valutult, kuigi elukoha valimine pani teda juba parajalt proovile. "Otsisin kolm kuud sinna elamist. Kõik tehingud katkesid ja alles neljandal korral tuli päästerõngas. Leidsin sobiva kodu, mis asub koolist kolme minuti kaugusel." Korteri leidmine oli justkui ilmutus, nagu ta ise seda nimetab. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, kuhu ta 2016. aastal pärast Tallinna Muusikakeskkooli lõpetamist sisse astus, annab Kristjanile erialatunde Toomas Nestor, kes on rahvusooper Estonia orkestri kontsertmeister.

Londoni mainekasse konservatooriumisse sisseastumiseks salvestas Kannukene neli teost, milles oli ka tema enda originaalloomingut. Enne Inglismaale minekut esitleb muusik enda värsket albumit "9", mis on salvestatud Kristo Kotkase stuudios tänavu augustis.

Täispikka intervjuud saad lugeda siin.